Läkarbesök och lillajul

on

Min morgon började här idag:

WP_20131202_001… på diabetespolikliniken. Träffade först en diabetesskötare och sedan diabetesläkaren. Har ju varit ganska mycket sjuk i höst, ätit antibiotikakurer osv. Men allt var bara bra. Så skönt!

Läkaren skröt så rysligt på mej, sånt piggar verkligen upp! Han skröt på mitt hba1c, det var 7,5 (typ 58 i nya skalan), på mitt perfekta blodtryck, på mina felfria ögon, på min vikt (!). Han tyckte helt enkelt att jag har skött mej bra :) Jei! Han sade också att man aldrig skulle kunna tro då man ser på mej och mina värden att jag haft diabetes i över 20 år! Dubbeljei!!

Talade lite om problemen jag har med benen också. Han skickar mig inte nu på vidareundersökningar, utan ville att jag skulle tänja musklerna i smalbenen alltid innan jag går på promenad (hur jag skall göra det om jag t.ex. har brått till bussen eller nåt kunde han inte svara på), och diskuterar vi saken i sommar igen. Jaha, lite som jag var rädd för… Så vi väntar nu då igen. Tror inte att tänjande hjälper alls, har ju nog testat på det också, men nåja…

WP_20131130_013

I lördags firade vi lillajul hemma hos mina föräldrar. Systern min och hennes familj också med. Mamma hade gjort lillajulsmiddag till oss, barnen klädde lillajulsgranen och bakade pepparkakor och så kom såklart tomten på besök. Han (hen?) brukar ju alltid komma så att ingen märker att han varit, men i år var han (de?) inte så smidiga :)  WP_20131130_015 WP_20131130_018Mamma hade gjort en skinka av tofu till mig :) Jättegod var den! Tummen upp för vegetarisk julmat :)

6 kommentarer Lägg till

 1. Hanna Boëthius skriver:

  Jättebra jobbat, Nina! Visst är det härligt att få höra nåt positivt hos läkaren ibland också? :)

  1. ninnukka skriver:

   Ja, absolut. Alltid brukar de hitta NÅT att gnälla om. Måste nog säga att man blir lite mera inspirerad av att få positiv feedback :D

 2. insulinbella skriver:

  Grymt jobbat! :)
  Skulle man kunna få receptet på Tofu skinkan? Så ska jag försöka göra en sån till mig i jul eller ja, låta någon annan göra den till mig ;)

  1. ninnukka skriver:

   Ja, absolut! Jag skall be det av mamma :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s