Diabetessmycke från Glitter

on

WP_20131115_002 En dag då jag kom hem hittade jag en liten box i postluckan. Boxen innehåll ett tunt och fint litet diabetesarmband från Glitter :)

WP_20131115_004

Smyckena säljs i Glitter i Sverige, du kan bekanta dig med deras diabeteskollektion här.

Jag tycker deras diabetessmycken är sirliga och kvinnliga. Det som stör mej på smyckena (och ofta på diabetestatueringar också) är att det står diabetic och inte diabetes. Diabetic är ju engelska, och i alla länder talar/förstår man inte engelska. Diabetes däremot är ju samma på alla språk. Kunde ju (nästan) lika gärna stå diabeetikko (diabetiker på finska) då… Tycker inte heller orden diabetic och diabetes ser så lika ut att om man inte förstår engelska kanske genast förstår vad det är frågan om… Nåja, det är min åsikt, gladeligen använder jag mitt fina armband. Jag kan ju låta bli att använda smycket då jag besöker såna länder :)

3 kommentarer Lägg till

  1. Miranda skriver:

    Hej! Vet du om de där armbanden fortfarande finns att hitta någonstans? :) Mvh Miranda

    1. ninnukka skriver:

      Hej! Nej tyvärr, det vet jag inte :( Du kan säkert mejla eller ringa till Glitter och fråga om de har kvar av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s