Blod, blod…

on

…blod överallt.

Jag hört skräckhistorier om hur det sprutat blod vid kanylbyte eller vanliga sprutstick, men alltid tänkt att ”det händer inte mej eftersom jag är så noggrann med vart jag sticker”. Skit heller. Har nog inget med noggrannhet att göra.

Bytte kanyl i förrgår. Gjorde lite ont den här gången, men har nu stått ut med den ett par dagar varjefall. Idag ville jag byta bort fanskapet och drog bort den gamla kanylen, och då…. Världens bloddusch! Uj uj uj! Hela min mage och händerna var blodiga, det påriktigt sprutade. Huhhu. Det slutade blöda ganska hastigt sen, men sitter här nu med plåster på magen. Få se hurudant blåmärke det kommer att bli…

Hurudan var din morgon?

En kommentar Lägg till

  1. Niina skriver:

    Täälläkin aamu sujui kanyylinvaihdon merkeissä, mutta verisuihkulta vältyttiin kuitenkin toistaiseksi! Vanha kanyyli odottelee siis vielä omalla paikallaan, kunnes saan varmuuden että uusi alkoi toimia. Harvemmin täälläkin noita ryöpsähdyksiä tulee, ihan yhden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat tämän 1,5 vuoden pumppuhoidon aikana.

    Mukavaa viikonloppua!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s