Världsdiabetesdagen

on

14 november 2013, världsdiabetesdagen.

diab,Taget från Wikipedia:

”Världsdiabetesdagen den 14 november varje år startades av International Diabetes Federation (IDF) och WHO 1991 för att uppmärksamma att diabetes är en sjukdom som ökar hela tiden i hela världen. Den 14 november 1891 föddes Frederick Banting, en av upptäckarna av insulin.”

Det var mera än vad jag kände till faktiskt :)

Min diabetesdag har gått i diabetesens (?) tecken. Den har riktigt visat sin sämsta sida idag :( Hela förmiddagen sjönk blodsockret. Sjönk och sjönk, sakta men säkert. Jag hade ofta känningar, som om bs vore lågt, men då jag mätte var det 6,1 eller 6,1 eller 5,8 eller nåt annat riktigt bra. Men kändes ändå lågt. Så några gånger stängde jag av pumpen en stund och väntade, mätte bs och satte igång pumpen på nytt då ”känningen” gått över. Men efter en stund var känningen där igen! Stön! Och blodsockret var ännu heller inte lågt, utan bara jättebra!

Mina  känningar har ändrat massor de senaste åren. Känner inte alls lika bra av de låga blodsockren tyvärr. Inte heller mera samma symptom som tidigare. Förr skakade/darrade händerna massor vid lågt blodsocker. Det gör de inte längre. Nu domnar min övre läpp, jag känner svindel/yrsel och knäna domnar. Benen blir på nåt vis rastlösa, levottomat jalat. Det börjar också stickas i tungan ibland.

Nå, efter alla konstiga känningar hela förmiddagen tog jag ju lite försiktigt med bolusen till lunch och efter alla pumpstoppar jag gjorde tidigare, landade jag slutligen på 22,6! Jess! Så trevlig diabetesdag bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s