Glitter lanserar kollektion för personer med diabetes

on

Hej alla ni kära läsare i grannlandet Sverige! Igen kommer det nåt kul för er med diabetes där, kolla:

I samband med Världsdiabetesdagen den 14 november har Glitter tagit fram en specialdesignad smyckeskollektion för personer med diabetes. Kollektionen är designad av Madeleine Sandberg som själv har sjukdomen sedan nioårsåldern.

1

”Då diabetes inte är en synlig sjukdom ville jag göra något som gör den synlig. Jag ville göra snygga smyckensom jag själv ville bära och som kommunicerar att jag har diabetes. Därför kontaktade jag Glitter som genast nappade på idén” säger Madeleine Sandberg.

Dessa smycken är en perfekt present till sig själv eller till en person som har diabetes. Det är dessutom en bra accessoar som närstående kan köpa för att visa att de stöttar.

I Sverige insjuknar två barn i typ 1-diabetes varje dag och man beräknar att en av nio svenskar har typ 2-diabetes eller är i riskzonen för att få det. Vad många inte känner till är att det dör fem gånger fler av diabetes än som dör i trafiken.

”Men det finns hopp om att lösa diabetesgåtan och alla kan bidra till den forskningen som räddar liv.”  säger Fredrik Löndahl, ordförande i Diabetesfonden.

Vi vill ta vårt ansvar för att hjälpa till att sprida budskapet och öka folks medvetenhet. Dessutom går 5% av intäkterna till diabetesforskningen.

Kollektionen består av ett halsband och två armband i äkta silver. Halsbandet är unisex och designen är klassisk och tidlös. Kollektionen finns att köpa i 25 utvalda Glitterbutiker i Sverige med säljstart i slutet av november.

2 3

Tycker det här toppen! Att smyckena är designade av en ung diabetiker, gör ju saken bara bättre :)

3 kommentarer Lägg till

 1. Camilla Barrborn skriver:

  Tack för tipset! Tipsade detta vidare genom min Instagram där jag har många följare som har diabetes. Min instagram: camillabarrborn

 2. vardagsparlor skriver:

  fina smycken. Har själv inget, så det sku vara roligt med ett. Kanske dom kommer till finland en vacker dag.

  1. ninnukka skriver:

   Ja, man kan ju alltid hoppas. Jag har beställt ett från det här stället: http://namnsmycken.webs.com/. Hon gör just sånt man vill ha, tror jag betalade under 15 € för mitt halsband och har gillat det jättemycket :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s