Julgubbens hjälpreda

on

Julgubben = Tomten

För andra året i rad ordnar Röda Korsets Små & Stora här i Pargas en Julgubbens hjälpreda-kampanj. Den går ut på att alla har möjligheten att bidra till att ett, helt främmande, barn eller ung person i Pargas får en julklapp att glädjas över i jul. Man hämtar en liten lapp från biblioteket där det står om julklappen skall till en flicka eller en pojke, och i vilken ålder barnet är. Sen får man köpa en valfri julklapp till just det barnet.

WP_20131106_001Jättebra kampanj tycker jag! Tänk bara på mängder leksaker vi köper varje jul, och på julklappmängen barnen nästan drunknar i på julafton. Sen finns det de stackars barnen, t.o.m. här i hemstaden, som kanske inte får en julklapp alls :(

WP_20131106_003Idag hämtade jag min lapp. Jag skall köpa en julklapp till en 16-årig pojke. Oj nej, vad vill 16-åriga pojkar ha? Tänkte på nån bok eller tidning, men jag vet ju inte om pojken är svensk- eller finskspråkig. Jättesvårt! Tips anyone?

Nå jag skall varjefall göra mitt bästa för att just denna 16-åring ska få en så lyckad jul som möjligt :)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s