Påsar

on

Som jag skrivit tidigare tycker jag att Marimekkos påsar är helt suveräna att förvara allt diaetesmaterial i handväskan i. De är praktiska, snygga och rymmer massor!

Nu har min blodsockermätare fått flytta till en ny, lite mindre påse. Den rymmer perfekt några lansetter, blodsockermätaren, fingerpickaren och asken med teststickor.

WP_20131031_004Jag vet, jag har jättesnyggt skrivunderlag….

Dessutom kommer ju påsarna i snygga modeller och olika figurer och färger, skulle tro att barnen gillar dem också :)

För tillfället kånkar jag omkring på tre påsar i min handväska. En som innehåller smink, druvsocker, mediciner och annat som brukar ligga på bottnet i handväskan. En innehåller allt pumpmaterial; kanyler, reservoarer, grejen som  man skjuter kanylen med, extranålar osv. Och sist, och minst, påsen med blodsockermätaren.

WP_20131101_005

Eftersom jag ju sparar mina teststickor (den där litern, ni vet), så blir insidan på påsarna lite äckliga med blodfläckar, men då är det bara att sätta påsen i tvättmaskinen. Lätt som en plätt :)

5 kommentarer Lägg till

 1. Tove skriver:

  Åh ja – det tog länge innan jag upptäckte charmen med Marimekkos påsar, men de är ju bäst! Jag använder dem till typ allt och har sådär en 12 stycken vid det här laget ;)

 2. Exakt en sån har jag också blodsockermätaren i ;)

 3. vardagsparlor skriver:

  Jag har också x-antal påsar i olika storlek. Har aldrig tänkt på att jag faktiskt kunde ha mätaren i en jag ocksp, istället för i det fula svarta fodralet den kommer i. Varför sparar du teststickorna…egentligen gör jag det också..men jag slänger dom nog i roskisen då det i facket int ryms fler :-].
  Undrsr hur du gjorde då du tog insulin förut då du hade klänning på dig. Känns lite fånigt att vid bordet på en middag, dra upp hela härligheten.
  Konstigt att man så sällan, nästan aldrig ser folk mäta sitt blodsocker eller sticka sig, då det ändå är så måmga som har diabetes.
  Hur gör dom egentligen?
  Upps…det blev lite off topic..marimekko påsar är bäst :-)

  1. ninnukka skriver:

   jag samlar teststickorna för att se hur länge det tar tills jag sparat till en liter… har sparat sen 1.4 och flaskan är inte ens halvfull.

   då jag hade klänning stack jag oftast insulinet i överarmen. nån enstaka gång i låret, men fick hemska blåmärken där :(

   jag mäter bs och pillar på pumpen överallt, men vet många som undviker det och gömmer sig på toan…

 4. Emilia skriver:

  När jag var på besök i Finland under ett läger bodde jag ett tag hos en finsk familj som visste att jag hade diabetes och de köpte en sån från marimekko :) jag blev väldigt glad och tycker dom är toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s