Frånkopplad!

on

Imorse då jag vaknade märkte jag till min stora förskräckelse att min insulinpump var frånkopplad från mig! HUR! Tänkte först att den kanske varit frånkopplad hela natten, att jag glömt att sätta fast den då gick och lade mig, men blodsockret var ”bara” 18,3, och tror nog det skulle varit betydligt högre om jag varit över 7 timmar utan pump! Rusade upp, mätte ketoner, men de var också ”bara” 0,3. Så tog en del insulin, lade mig på soffan en stund och funderade hur det här kan ha gått till?

Nån av er som lossat pumpen i sömnen? Vad jag kommer ihåg har jag inte heller varit upp på toan på natten (då brukar jag lossa den nämligen). Kan jag ha drömt att jag haft lågt blodsocker och därför kopplat bort pumpen! Nå varje fall, väldigt scary! Huj!

God morgon på er!

 

7 kommentarer Lägg till

 1. Tanja skriver:

  Ja, säg det. Kanske du har lossat den i sömnen. Hoppas det var en en gångs grej!

  1. Tanja skriver:

   Oj, det blev visst lite sär skrivning här. Igen. ;)

  2. ninnukka skriver:

   Får väl börja sätta en bit jesustejp över kanylen i fortsättningen.

 2. bebs81 skriver:

  Hu, det var säkert skrämmande känsla då du upptäckte det på morgonen. Man får väl bara säga tur i oturen. Kram!

 3. Emilia skriver:

  Jag har nångång kopplat loss den pga av känning och sen somnat, men det har inte hänt så mkt trots det men nu stänger jag bara av den 1-2 timmar istället, så man inte somnar med den bortkopplad :/

 4. Friendly ghost skriver:

  Fy vad skrämmande! Tur att du inte hade mera ketoner än så! Min son, som är 15 år, har samma pump som du. Han har vaknat några gånger med ketoner, men jag tror det var p.g.a. att kanylens nål på något sätt ”vikit sig” så att insulinet inte gick in under huden. Nu har han börjat använda en sned kanyl och den hålls mycket bättre på plats. Tidigare använde vi bara den raka kanylen.

 5. Jenny skriver:

  Hallå!
  Hoppas du mår bra. Längesedan du skrev något nu. Saknar dina funderingar och rapporter.

  /Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s