Lunchbolusupdate

on

Ja, men hur blev det sen med Ninnus luchbolus då? Jag förstår att ni alla gått oh funderat på det här de senaste två månaderna… Mitt problem var alltså att mitt blodsocker steg till 16-17 varje dag efter lunch!

Men vet ni, det går bättre nu. Höjde lite på basalen innan-under-efter lunch (0,1-enhets höjning tror jag att jag gjorde) och redan det hjälpte att blodsockret inte blev så högt efter lunchen. Jag höjde dessutom bolusen så att jag nu tar 1,3-1,5 enheter per 10 kolhydrater (tidigare tog jag 1 enhet/10 kh). Dessutom har jag igen börjat dela upp min lunchbolus så att jag tar 70 % genast och 30 % som förlängd bolus på en halv timme. Och det verkar faktiskt ta bort den allra högsta toppen. Tack lilla insulinpumpen för det!

images

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s