Vertaistuki

on

Vertaistuki är ett så bra ord på finska, men tyvärr finns det inget lika bra svenska ord. Det handlar om stöd. Om hur människor i lakadana situationer kan stöda varandra. Utan att man ens märker det. Jag tycker att vertaistuki viktigast i diabetesvården. Ja, efter rätt medicinering och kost såklart :) Diabetiker borde absolut låsas in tillsammans alltid emellanåt. Det är jättehälsosamt att umgås med personer som i samma båt.

Det kan jag igen märka efter veckoslutets diabeteskurs. Vi var tillsammans hela helgen, talade diabetes, skrattade och hade jättekul. Visst gick vi allvarliga diskussioner också, alla är vi ändå mer eller mindre oroade för hur vår framtid ser ut.

Men all denna härliga vertaistuki och dessa härliga diabetiker har igen motiverat mej massor, och mina blodsockervärden har de senaste dagarna varit stabilare än på långa tider! Jes!

Kommer ni på nåt bra svenskt ord för vertaistuki?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s