Mindfulness

På lördagmorgon på diabeteskursen fick vi lära oss om mindfulness, medveten närvaro.

Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet. För det är i nuet vi lever; det förflutna är förbi och framtiden har ännu inte inträffat.”

Och det var intressant. Vi gjorde några övningar och jessus så skönt det var. Att bara sitta och känna och försöka hålla styr på sina tankar. Jätteskönt och avslappnande.

Jag tycker jag allt mer ju äldre jag blir har koncentrationssvårigheter. Jag har en massa på gång hela tiden och har svårt att greppa tag och ta itu med saker. Hemma kan jag inte heller slappna av, utan jag stickar sockor, spelar spel, läser tidningar och ser på tv. Och allt på samma gång såklart. Då jag lagar mat nuförtiden har jag också hela tiden datorn med i köket som jag kan pilla på emellanåt och så har jag på nån serie eller film i vardagsrummet som jag följer med samtidigt. Och hela tiden känner jag en massa måsten och borden och tycker att jag borde vara på tio olika ställen och träffa olika människor hela tiden. Samtidigt som jag tycker att jag inte har stress i livet utan att jag är lyckligt lottad som själv får bestämma vad jag gör och var jag är. Och så räcker det inte att jag har fått nytt jobb och har en massa nytt att lära mej, nej, jag skall såklart börja studera också. Och börja sjunga i en ny kör. Och dansa FolkJam. Håhhå, varva ner!

mindfull-or-mindful

Så tror jag absolut skall föröka träna på lite mindfulness och se om hjärnan skulle lugna ner sej lite. Nån av er som testat?

3 kommentarer Lägg till

 1. Niina skriver:

  Voi olisipa meilläkin tulevalla kurssilla joku tällainen! Paljon olen erinäisistä lähteistä asiasta lukenut, mutten koskaan ”saanut aikaiseksi” kokeilla.

  1. ninnukka skriver:

   Oli todella kiinnostavaa! Mutta luulen että on aika vaikeaa yksin tätä ruveta harjoittelemaan… Pitäisi jostain löytää kurssi.

   1. Niina skriver:

    Siltä mustakin tuntuu, että pitäis olla joku ohjaamassa sitä. Ainakin alkuunsa. Kyllä se varmaan sitten pikku hiljaa luonnistuis ilman ”apuakin”:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s