Kasnäs, here I come!

on

I helgen skall jag alltså till Kasnäs på diabeteskurs. Ska bli så kul! Och just passlig längd på kursen tycker jag, från fredag till söndag. Programmet damp ner i inboxen igår, ser bra ut :)

En sak som jag dock tycker är konstigt i programmet är:

8-9 Morgonsimning
9-10 Morgonmål

Hm, hur tänkte de där? Jag kan inte gå på morgonsimning om jag inte äter frukost först… Har trott att det gäller de flesta diabetiker, men inte vet jag? Kan ni andra motionera genast på morgonen? Mitt blodsocker börjar sjunka från den stund jag stiger upp ur sängen. Jag vågar inte ens gå i duschen om blodsockret är under 5,5 typ.  Idag var bs 5,8 då jag steg upp, och 4,3 vid frukost va 20 minuter senare. Konstigt. Så nä, ingen simning för mej på morgonen.

Har printat ut artikeln om kompartmentsyndromet som jag ska ta med oss. På fredagen skall vi nämligen ut på stavgång, och det kommer att bli ett problem för mina ben, det vet jag redan nu. Man har så hård fart då man går med stavar, så det börjar göra ont med det samma i mina ben. Men tar artikeln med mej, så skall jag fråga fysioterapeuten om han hört om detta problem hos diabetiker. Det kommer inte tyvärr inte att finnas nån diabetesläkare på plats, det var synd :( Men istället sjukskötare, psykolog och fysioterapeut. Och såklart en massa andra diabetiker :)

P2250140_500x0 vedenriemua

3 kommentarer Lägg till

 1. Niina skriver:

  Itse tekisin tuon aamu-uinnin kanssa niin, että pumppu jollekin TBA10-15%:lle 1,5h ennen uintia ja sitten aamupalalle hieman runsaampi bolus mitä normaalisti. Kesällä tein jonkin verran mm. aamulenkkejä niin että kello oli herättämässä vähän reilu tunti ennen aiottua lähtöä, pumppu tuolloin pienemmälle ja sitten lenkki onnistui ongelmitta.
  Tietysti tuo TBA on yksilöllinen juttu, mutta jos sulla esimerkiksi kävely laskee reippaasti sokereita, niin varmaankin uinti tekee saman.

  1. ninnukka skriver:

   Kuulostaa järkevältä. Mutta jos uinti alkaa kasilta niin mun pitäisi nousta jo klo 6.30 ja aamupala on vasta klo 9, siinähän ehtii tulla jo aikamoinennälkä. Ja olen vielä tooosi Aamu-uninen. Voi olla että mä vaan skippaan tuon uinnin aamulla. Eller vs tietenkin ole 15, sitten voin ilomielin mennä :)

   1. Niina skriver:

    Ei sun nousta tarvisi, kello vaan herättään 6.30 ja pumppuun muutama painallus ja sitten jatkat unia vaan vielä tunteroisen :)
    Jäi tosiaan mainitsematta tuossa se, etten mäkään niin aikasin noussut. Vaan tein vaan säädöt ja nukuin viel sen tunnin ja sit heti noustua lenkille.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s