Diabetesseptember

on

Min septembermånad skall jag ägna till min diabetes. Måste ta mej i kragen NU!  Den 6.8-9 skall jag till Kasnäs på anpassningskurs för diabetiker, 20-35 år. Ska bli kul! Hoppas på att träffa nya människor som jag trivs med! Till kursen får man ta med sig en anhörig, men jag hoppas såå att nån annan också kommer dit anhörigslös, så att alla inte hänger där par-om-par sen och jag blir ensam :( Visst, skulle det ju vara skönt med ett eget rum visserligen :)

Jag drömde en natt att jag kom till kursen där de berättade att min rumskamrat hade avbokat. ”Jess, eget rum”, tänkte jag, men istället fick jag sova mellan ledarna som var typ 70-åriga tanter. Nice!

Den 16.9 ordnar Medtronic en pumpträff på sjukhuset för alla Medtronic-användare i Åbotrakten. Eller alla och alla, inte vet jag, men jag fått en inbjudan varjefall, och hoppas dit kommer nån annan också :) Vet inte egentligen vad det går ut på, men de bjuder på kaffe och smörgås, och i ett par timmar skall vi vara där.

Och den 19.9 skall jag träffa min diabetesskötare. Så sånt. En riktig diabetesseptember :D

Sen vill tacka för alla lyckönskningar och gratulationer jag fick då jag berättade om mannen jag hade träffat. Tyvärr räckte de inte….

Trodde påriktigt att han kunde ha varit mitt livs kärlek. Vi synkade så bra, tyckte att allt klickade just så som det ska. Samma ålder, samma livssituation, samma intressen och samma stil. Men ändå var det nåt som inte räckte för honom :( Så nu sitter jag här, ensam, igen. Voj suck.

Pysslade om mej själv ordentligt i helgen :) På lördagen var jag på bio, åt sushi och shoppade lite grann i Åbo. På kvällen blev det Linda-vännens balkong, skumppa och en sväng ut i nattlivet… På söndagen låg jag i soffan och stickade socka hela dagen och kvällen lång. Jag var efter pizza emellanåt, och så bakade jag en chokladkaka. Och pysslande skall det bli nu i helgen också, jei! Inte deppa här inte!

6 kommentarer Lägg till

 1. Niina skriver:

  Itse olen menossa syyskuussa Tampereelle diabeteskeskukseen työikäisten aikuisten kuntoutukseen viikoksi. Jännittää aika paljon, minkälaisen huonetoverin saan, sillä tuonne ei sentään pariskuntia ole tulossa. En nyt mikään varsinainen sosiaalisuuden ilmentymä ole itsekään, niin jännittää sekin, mahdunko joukkoon omituisuuksineni :D Mutta toivon kuitenkin, että saisin mahdollisimman paljon kurssista ja sen jatkostakin sitten irti. Toivottavasti sullakin tulee hyvä kurssi!

  Ja pahoittelut näistä mies-kuvioista, ei niitä sitten ymmärrä.. :(

  1. ninnukka skriver:

   Olin Tampereella kurssilla 2010 ja minulla oli tosi hauskaa! Paljon samanikäisiä ja -tyyppisiä ihmisiä, ja pidämme yhteyttä fb-ryhmän kautta. Aika helposti siellä tutustuu ihmisiin kun kaikilla sama vaiva :) Ja minulla oli paras huonekaveri ikinä :)

   1. Niina skriver:

    Kiva kuulla!
    Ai niin! Varsinainen diabetes-syyskuuhan se minullakin tosiaan, kun silmänpohjakuvauksetkin on tuossa ensi viikolla :)

 2. Jag tror att Helena härifrån vår förening skulle komma ensam :)

 3. Hanna skriver:

  Oj, din september verkar riktigt intensiv! Jag väntar med diabetesmånad tills oktober, för då är det dags för pump och omställning. Hoppas det är värt det och att det funkar för mig också!

  1. ninnukka skriver:

   Det gör det säkert, pump är bäst :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s