Såsig dag

on

Åh, så jag såsade på igår. Gjorde nog ingenting rätt då det gäller min diabetes…. Så här var det:

Hade lite semilågt blodsocker efter frukost då jag kom till jobbet, så jag bestämde mig för att ta loss slangen från kanylen en liten stund, istället för att äta mera kolhydrater. Det här brukar jag inte göra, utan jag brukar stänga av pumpen istället, vilket är mycket smartare, eftersom pumpen larmar så den är avstängd, så man inte glömmer den så…. För det var just det jag glömde igår! Glömde att sätta tillbaka slangen ju! Gah! Mittiallt kom jag ihåg det lite före lunch, då det kändes som om tungas skulle fastna i gommen… Blodsockret låg på 17,9! (Kunde visserligen ha varit mycket högre också, hade slangen bortkopplad över tre timmar!) Suck, korrigering korrigering…

Eftermiddagen gick någorlunda. Tretiden larmade pumpen om att reservoaren nästan var tom. Tänkte att jag fyller på med insulin då jag kommer hem från jobbet fyratiden. Hah! Tror ni verkligen jag kom ihåg det, glömsk-Petter? Nej. Jag körde iväg till Prisma för att handla nya höststövlar. Sedan åkte jag till en min gravida kompis för att kidnappa henne med till hennes baby shower som vi ordnade i Lundå. I bilen larmade pumpen igen. Fan, insulinet! Grävde en sväng i väskan, jo, jag hade reservoarer och insulin med mej, skönt! Nå, väl framme på baby showern satt vi och snackade länge och åt en massa gott. Då jag kollade på pumpen nästa gång var insulinet slut! Vem vet hur länge det varit slut! Fyllde på pumpen, tog några extra enheter (år faktiskt mycket gott :) ).

Då jag väl var hemma 23-tiden och skulle lägga mej, låg blodsockret på 21,0! Shit, tänk om reservoaren inte funkar! Eller hade jag bara ätit för mycket, tagit för lite bolus? Tog några enheter, satte klockan att ringa 02.30 och somnade. Då klockan ringde mitt i natten visade bs-mätaren 13,6 och jag kunde lugnt sova till morgonen.

Suck och pust! Hur kan jag vara så glömsk? Det värsta är såna här dagar så blodsockret svänger hit och dit är ju att man skall visa god min utåt bara som om allt är ok :) fast man helst bara har lust att lägga sej ner och sova.

WP_20130814_005 WP_20130814_007Helt klart en flickbaby på gång :) (Min presentpåse är den gröna, jag hade visst lite missat med pink-temat :) )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s