Om diabetes i artiklar

Som bekant så stör vi typ 1 diabetiker oss på att det i olika artiklar o dyl oftast inte framgår om det är typ 1 eller typ 2 som menas, T.ex i artiklar och tv-program. Typ 1 och typ 2 diabetes är sgs helt olika sjukdomar, och man kan själv inte förhindra att insjukna i typ 1 diabetes (jag vet, det kan man inte alltid med typ 2 heller) och man kan heller inte bli frisk från den. Och står det i nån artikel att nån t.ex blivit frisk från diabetes pga nån diet eller viktminskning så får vi fnatt. För vi KAN inte bli friska. Då är det typ 2 diabetes de talar om, och det borde absolut framgå i artikeln/reportaget. För folk har så fel information om denna sjukdom.

Nå, till mitt ärende… Läste igår en artikel i tidningen Kuluttaja om bröd och redan i första meningen nämndes diabetes. Men hör och häpna: redan i första meningen framgår det att det är typ 2 diabetes de avser! Wow! Det händer inte ofta, tummen upp för Kuluttaja :)

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s