Gott mellanmål och svängigt blodsocker

on

Hittade en ny produkt då jag handlade igår, Arlas Keso mellanmål :)

keso

I burken finns alltså grynost, Keso, och i locket torkad frukt och nötter. Och en sked, perfekt mellanmål! Hela portionen innehåller 18 kolhydrater, ganska nice! Gott! Det här skall jag absolut äta igen!

Mitt blodsocker har gjort en supertopp efter lunch idag (som vanligt alltså…) men kom ner hela eftermiddagen, och sjönk lite väl ännu efter middagen också :( Gillar verkligen inte sjunkade blodsocker! Så jag fick tacka nej till kvällspromenad då min kompis ringde :( Suck.Men om mitt bs är 5,1 EFTER måltid (hade just fått upp det lite 8 före middag efter en låg hypo) så är det inte lämpligt för mej att motionera inte. Buhuu. Enda alternativet skulle ha varit att igen proppa i mej en massa kolisar för att säkert ligga ok under promenaden, vilket troligen igen skulle ha förorsakat en ordentlig topp innan läggdags och en djup dal på natten. Suck. Världens matematiska problem ibland…. Nå, fick bli en lugn kväll i soffan tillsammans med grynost och perfekt blodsocker istället :) Inte så illa det heller (men skulle verkligen behöva bli av med lite kalorier jag proppat i mej senaste veckorna…).

Tänkte på det idag, att mitt blodsocker är en rörlig sort… Alltid på väg åt nåt håll. Är det ena stunden 5, så är det säkert under 4 om en halv timme. Hemskt sällan som som det skulle vara 5 efter en timme igen. Idag sjönk det från 8,9 till 5,2 på under en halv timme då jag gick till butiken efter jobbet.  Inte helt ok att det sjunker så snabbt, då man ännu skall handla och släpa hem matkassen gående… Nå, efter en stund hade jag såklart en hypo på 3,2 (ååååh, typiskt!!) och fick proppa i mej 2 dl juice och en banan på vägen från butiken. Var smart och satte en förlängd bolus på 3 enheter en timme, vilket tydligen var riktigt lyckat :) Nå ja, hamnade skippa promenaden ikväll varjefall och det harmar ju. Visserligen har svängande blodsocker varit ett problem för mej hela mitt diabetesliv. Men det skulle inte behöva svänga så snabbt alla gånger ju!

Nu skall jag sluta gnälla och gosa med Elton en stund :) Puss på er och god natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s