Inte lita på pumpen

on

Igår vid läggdags var blodsockret på 20,9. Pumpen föreslog en bolus på 5,6 enheter för att korrigera det höga värdet. Tyckte det var lite tio much så tog bara tre enheter och satte klockan 02. Vaknade konstigt nog då klockan ringde,men orkade inte öppna ögonen ju… Kände efter lite och somnade om. Vaknade på morgonen med 9,8, ganska bra tycker jag 😊 Tur att jag inte tog vad pumpen föreslog, för då skulle jag nog hamnat lågt..

Har beställt pizza till lunch idag, ska bli så gott!

7 kommentarer Lägg till

 1. Niina skriver:

  Olisi kiva kuulla, miten bolustelet tuolle pizzalle? Paljonko oot arvioinu hiilarimääräksi, paljonko laitat kerta-annoksena ja kuinka pitkäksi aikaa jatkettu annos ja paljonko sitä?
  Ois joskus kiva itsekin syödä ravintolapizza, mutta seuraukset on aina korkeat vs ainakin seuraavan 12h ajaksi.. ja tietenkin pitää yö valvoa niitä verensokereita laskiessa. :(

  1. ninnukka skriver:

   Ravintolapizzoissa on noin 100 hh, ha minulla on siihen itsekeksitty 5-sääntö :) 5 yksikköa otan heti ja 5 yksikköä jatkettuna boluksena 5 tuntia. Välillä onnistun, välillä en. Mutta joo, jos syön pizzaa myöhään illalla, niin mittan vs yöllä (jos herään herätyskelloon :) )

   1. Niina skriver:

    Okei :) Mikä sulla normaalisti on insuliini/hiilari-suhde?

 2. Niina skriver:

  Olenhan siis pitkän matikan lukenut :D Ei vaan siksi kysyin, kun itse joudun vähän ruuan sisällöstä riippuen rukkaamaan tuota inska-hiilarisuhdettakin. Eli juurikin pizzalle tm. joudun laittamaan suhteessa enemmän insuliinia kuin esimerkiksi salaattilounaalle täysjyväleivän kera. Noidenkin ruokien kanssa pitäisi vaan ”harjoitella” enemmän, että alkaisi sujua, mutta tää kesäkuntoprojekti ei siitä oikein tykkäis :D

  1. ninnukka skriver:

   Juu, kyllä minullakin erillaiset hiilarit toimivat eri tavalla. Sen huomaa ehkä vielä paremmin nyt pumpun kanssa. Mutta olen niin huonosti niissä jyvällä, että mitä hiilareita missäkin ruuassa on, ja miten rasvat yms seikat vaikuttavat verensokeriin… Ajattelinkin että varaisin ajan ravitsemusterapeutille jos saisi vähän uutta infoa… Vaikeita juttuja nämä :D

   1. Niina skriver:

    Minä taas oon ihan hurahtanut noiden ravintosisältöjen selvittämiseen jne. Kaikki ruoka, missä on hiilareita, menee mulla puntarin kautta. :D Sairasta ehkä, joo, mut toisaalta tässä diabeteksessa on niin paljon semmosia asioita, joita en pysty hallita, niin meen sitte turhan tarkasti niissä asioissa, joihin voin vaikuttaa. :(
    Pumpun kans oon huomannut myös tosiaan sellaisia asioita, mitkä ei käyneet mielessäkään ennen pumppua – esimerkiksi että lohelle pitää laittaa boluksia, samoin kasviksille, jos niitä syö paljon. Eipä käynyt tällainen mielessäkään ennen kun annostelin pikainskat 0,5 yksikön välein. Ja nyt 0,025 yksikön :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s