Pizzatime :)

Jag har sagt det förut, jag säger det igen: Jag älskar pizza! Det är absolut det godaste som man kan äta :) Skulle det inte vara så ohälsosamt, skulle jag säkert äta pizza flera gånger i veckan. Det som är dåligt är att pizzan innehåller MASSOR kolhydrater och fett, vilket gör att det är dömt att misslyckas med insulindoseringen till pizzan!

Så förstå hur lycklig jag blev idag då jag hittade ett recept på kolhydratsfritt pizzabotten på Ninas diabetesblogg! Helt otroligt gott dessutom!

Här kommer receptet som jag kopierar från Nina:

  • 2 dl riven halloumiost
  • 1 ägg                      
  • ½ dl grädde             
  • 3 msk pofiber         
Blanda alla ingredienser, låt det stå och svälla ca 10 minuter. Bred ut på en plåt och förgrädda i ugn på 250 grader. Sen är det bara att ösa på det man vill ha och grädda pizzan i ugnen i ytterligare 10-15 min.
Jag hade inte pofiber (och vet inte heller vad det är…) så jag använde mej av FiberHusk som jag råkade ha i skåpet. Istället för grädde använde jag 15-procentig matlagningsgrädde. Och båda funkade hur bra som helst. Inget i bottnet innehåller kolhydrater, helt otroligt att det lyckades!
37017_10151439945107252_1210668131_n

En kommentar Lägg till

  1. Jenny skriver:

    pofiber är potatisfibrer som är malt till ett fint pulver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s