Om mina ben

on

Jag har nångång tidigare skrivit om att jag får ont i benen då jag går. Framtill under knäna, liksom i smalbenen. Det är då jag går fort, då jag går promenader. Jag får så ont i mina smalben, så jag helst bara vill stanna och gråta. Oftast nuförtiden då jag skall gå ut och gå, slutar det med att mina ben börjar värka så mycket så jag måste gå hem om en kvart. Och jag blir så frustrerad! Och det gör så ont. Det har pågått cirka 4 år nu, men blir värre hela tiden.

Nå, nu kom det på tal i en diabetesgrupp på fejan. Och vet ni, vi är ju flera med samma probelm. Och vet ni, värken har ett namn, nämligen kroniskt kompartmentsyndrom. Allt i denna artikel passar in på mina ben :( Och detta är en ganska nyfunnen komplikation hos kvinnor som haft typ 1 diabetes i flera år. Typiskt, det är ju jag det.

Har talat om mitt problem med en fysioterapeut och en massör, men ingendera kunde fatta vad det handlade om. Ena sade att jag skall tänja mina ben innan promenaden, men det hjälper inte. En sade att det beror på mina skor, men jag får ont i alla skor utan klack. Voj suck och stön. Nåja, får väl tala med min diabetesläkare nästa gång jag går dit, och får väl be om en remiss till ortopeden, inte vet jag.

9 kommentarer Lägg till

  1. ninnukka skriver:

   Oj ja, månne det skulle funka?

   1. Martina Stolpe skriver:

    jag brukar ha de där samma. sen e de skillnad på var man traskar, asfalt eller mjukare underlag. men magnesium ha funka för mig. ofta just på våren e de värst då de e helt annat att traska på vintern då de e snö.

   2. ninnukka skriver:

    Har inte märkt skillnad på vad jag går på. Allt gör ont då man går lite fortare…. Även i snö :(

 1. Helena skriver:

  Jag har precis samma problem i mina ben, skall till min diab.läkare den 6.5 så då ska jag prata med honom om detta.

 2. Felicija skriver:

  vad kul att läsa andra diabetesbloggar!
  Var nyss med i diabetes tidningen med min sport boxning :)

 3. Nina skriver:

  Ajjdå :( Hoppas det går att ”reparera” eller lindra på något sätt…

 4. vardagsparlor skriver:

  Jag har också så..fast jag har typ 2 då..har haft det förevigt tycker jag. Det utmärker sig mest när jag skall gå raskt. Skall gå in på sidan och läsa.

  1. vardagsparlor skriver:

   Otroligt passar på mig precis. Jag som har tyckt att jag är konstig som oftast har ont då jag går. Har också stelheten som dom pratar om. Allt också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s