NU har jag tagit den i bruk – Mendor Discreet

ÄNTLIGEN tog jag mig tid att at en titt på Mendor Descreet -blodsockermätaren. Har läst igenom manualen, ställt in tid&datum osv. Här kommer min + och – -lista.

april 021

 

PLUS

  • Mendor Discreet är den absolut snyggaste och modernaste blodsockermätaren jag ägt.
  • Modern är ordet, tycker jag.
  • Krävs en mycket liten bloddroppe för att mäta blodsockret.

MINUS

  • Lansetten är inte alls tillräcklig för mina tjocka fingertoppar :( Känns som om den varken har tillräcklig fart eller går tillräckligt djupt. Men om man klämmer riktigt hårt mot fingret, så kanske man lyckas få ut en droppe.
  • Teststickan är mycket kort, och man får blod på fingrarna då man skall dra ut den använda teststickan.
  • Teststickskassetten innehåller endast 25 teststickor, vilket är ganska få om man mäter 10 ggr per dag. Då får man ju ändå alltid bära med sej en extrakassett.

april 022

Trots att minusen är längre än plusen just nu, så väger plusen mera. Jag är mycket förtjust i denna lilla apparat. Så förtjust att jag kan tänka mej använda en skild fingerpickare för att få ut blod från mina fingrar :) (ja, tills de utvecklar en ordentlig lansett till denna mätare såklart :) )

#mendordiscreet #smartsonmendor #smartson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s