Trådlöst?

on

Blev tal om OmniPod-insulinpumpen i FB-gruppen Bolla diabetestankar :) (bra grupp btw!). Vet inte om det är pga okunskap om just den pumpen, men verkade som om folk har en dålig uppfattning om OmniPod. Det finns inte tillgänglig på marknaden i varken Finland eller Sverige ännu.

pod-and-pdmDen här insulinpumpen är alltså slanglös! Hur funkar det? Först tänkte jag att slanglösheten ju skulle vara en bra sak, men med mera eftertanke är jag inte helt säker. Jag är en glömsk och råddig människa. Alltid glömmer jag nånting efter mej. Och om inte insulinpumpen sitter fast så glömmer jag säkert den efter mig ;) Och själva pumpen måste man ju ändå alltid ha med sej, så mej stör det inte alls att den sitter fast på en slang.

Och då insulinet finns i en liten behållare på kanylen, så blir ju kanyldelen jättestor! Den här grejen putar nog säkert ut under kläderna. Jag tycker Medtronics senor är stor, men den här nog betyligt större och klumpigare!

header-image-3 header-image-1Tänk om de nångång använde en riktig diabeteskropp på sånahär bilder. En mage som man stuckit insulin i många år i, med prickar och blåmärken. För så ser min mage ut varjefall :)

Vad är era tankar om OmniPoden?

 

2 kommentarer Lägg till

  1. Hanna skriver:

    Jag väntar ännu på att få testa den. Kan återkomma med en rapport när jag har gjort det, om du/ni vill?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s