Diagnos: tinnitus

on

Idag började jag veckan igen med ett besök hos doktiorn. Har lidit av ett pipande öra i ca 1,5 år nu, och ibland är det bättre, ibland värre. Förra veckan tjöt det hårt från onsdag till fredag, så då blev jag till slut så irriterad så jag beställde en tid till arbetshälsovårdsläkaren.  Men det var så gott som hukkareissu!

Hon började med att säga att det verkar vara tinnitus, och att det inte finns nåt att göra åt det. Hon frågade ingenting, typ när det tjuter eller hur det låter. Jag funderade också om min hörsel kan ha försämrats, eftersom jag märkt att jag svänger huvudet då jag tycker att jag inte hör, svänger liksom fram vänster öra. Men det fick jag inget svar på. Hon tog en titt i mina öron, tyckte de skulle behöva sköljas och sade tack och hej. Mumlade också att hon hade brått till ett möte. Så var jag via en jättetrevlig sjukskötare som skölde öronen. Hon var snäll och lovade konsultera med läkaren om fortsättningen och ringa mej senare idag.

Så sånt. Blev inte alls nåt smartare av att träffa den läkaren. Hon gav inga tips på vad jag skall göra med det här tjutet, skall jag undvika höga ljud osv.? Nå det återstår väl att se…

4 kommentarer Lägg till

  1. Jag vet att min bonusbror brukar ha på musik på låg volym när han ska börja sova, så störs han inte av pipandet på samma sätt.

    1. ninnukka skriver:

      Jo, har hört samma. Mitt pipande stör mej inte då jag skall sova, mest bara på jobbet då jag borde vara koncentrerad. Och då jag har högt blodsocker och annars också är störd, så är det extrastörande…

  2. Jeanette skriver:

    Är man stressad blir tinnitusen tyvärr värre :/ så långa bad o lugn musik kan jag tipsa om :)Musiken brukar fungera som ett slags filter och dämpa oljudet man har i hjärnan.Jag har dock inte själv tinnitus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s