Tänkte bara sätta en tumme upp…

on

I en insändare i lördagens ÅU kan jag läsa om en finlandssensk skribent som är missnöjd över att man inte får svenskspråkig diabetesvård i Åbo. Måste väl bara påpeka att jag har haft sjukt mycket tur då, eftersom jag alltid fått svenskspråkig service om jag velat ha det (egentligen har jag inte så stort behov eftersom jag förstår lika bra finska). Gick ju många många år i Åbolands sjukhus där alla är svenskspråkiga, men även på ÅUCS har många av läkarna snällt talat svenska. Det har kanske hänt några gånger att vi bytt till finska efter en stund, eftersom min finska kanske ibland är starkare än deras svenska, men försöka duger tycker jag :) Även ena diabetessköterskan talar svenska. Så om jag skulle be om svenskspråkig service på ÅUCS så tror jag absolut att jag skulle få det! Dessutom var det en svenskspråkig representant från Medtronic som hjälpte igång mej med insulinpumpen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s