Diabetesläkarbesöket avklarat :)

on

Idag började jag dagen med ett besök hos diabetesläkaren i Åbo. Jag har varit jättenervös inför detta läkar besök, dels bör att jag var orolig för mitt hba1c, dels för att jag hade en så jätte otrevlig läkare förra gången som bara klagade på min jsuka övervikt…

2013-02-11 09.01.42”Dörren till helvetet”, satt jag och tänkte…

Men jag såg genast på läkaren då jag kom in genom dörren att han var nöjd! Hba1c var hur bra som helst, 7,5!!! Jaaah (och nä, vi har inte ännu lärt oss den nya skalan i det här landet ;) )! Allt arbete har viss lönat sej ändå! Detta tänkter jag fira med en fet fastlagsbulle idag! Gör ni likadant efter att ni varit till diabetesmotagningen, dvs. tycker ni är värda en massa gott? Jag gör det varje gång :) Såå skönt!

Blev såklart igen tal om min vikt… Hade ju som mån att väga under 70 kg till detta besök, men har inte lyckats. 71 kg visade vågen i morse. Buhuu. Nå, men den här läkaren stressade inte desto mera över det, och han tyckte ändå jag såg helt ”normal” ut :)

Men mitt blodtryck var högt. Alltför högt, 153/99. Klart att det alltigt stiger där då man ät nervös och så, men de tyckte ändå att jag skall följa upp blodtrycket några veckor, så idag på eftermiddagen skall jag till hälsocentralen och låna hem en blodtryckmätare. Hoppas bara att berodde på nervositeten, är inte alls intresserad av att äta blodtrycksmedicin!

Följande ärende på agendan var såklart igen det här med att skaffa barn… Mina njurar är i bra skick, likaså mina ögon. Och eftersom hba1c också är bra, så skulle nu tiden vara inne för att skaffa barn! Enligt min läkare alltså… Berättade igen att det inte är aktuellt i mitt liv eftersom jag itne har nån pappakandidat och då frågade hur länge jag tänkt leva ensam då? Vad svarar men? Håhhå. Och så påpekade att jag ju inte har allt för mycket tid på mej heller, jag börjar väl vara lite till åren ;)

Så sånt. Jag är jättelätta och helt i onödan har jag varit nervös och stressad i flera dagar ju! Den här professorgubben, som normalt ses som den jäkligaste läkaren på diabetesmottagningen, är alltid så snäll med mej, och han har verkligen blivit en favorit! Så till nästa gång skall jag ha lite bättreblodtryck, väga lite mindre och ha en pappakandidat då typ :)

7 kommentarer Lägg till

 1. Pia skriver:

  Va roligt Nina att ditt HbA1-c var så bra! Jag brukar ”angsta”,precis som du, varje gång jag far till diabetesläkaren fast min läkare är hur trevlig som helst…Är alltid orolig för ”va hittar de den här gången för fel hos mig?” Mitt blodtryck flyger bl.a därför upp i skyarna innan dessa besök och därför måste jag också kolla med jämna mellanrum blodtrycket…
  Hurudan är den nya skalan du skrev om?

  Ha det bra och njut av fastlagsbullen!!

  /Pia

  1. ninnukka skriver:

   Hej Pia! Jo usch den där angsten innan besöken. En smart kollega frågade en gång vem jag egentligen sköter mej för, mej själv eller diabetesläkarna… Bra fråga… Jag nya hba1c-skalan kom väl ut ren typ 2011 (?) men tror inte den har slagit igenom här hos oss ännu. I Sverige t.ex. går de endast efter den här, här kan du kika in den: https://ninnusdiabetes.wordpress.com/2011/06/08/hba1c/

 2. Jag fick höra i Vasa på sjukhuset nu under grav. hur duktig jag är som har lärt mig den ”nya” skalan… Jag tycker att de på sjukhusen iaf kunde använda den! :/
  Har du inte ”vita-rocken-syndromet” då?! ;) alltså att blodtrycket alltid är högt i sjukhusmiljö? Jag lider av det, och har trots högt tryck inte behövt följa upp, bara för det. ;) ja tills nu då när jag äter blodtrycksmedicin efter havandeskapsförgiftningen.

  1. ninnukka skriver:

   Jo, mitt blodtryck är alltid högt på sjukhuset, men har inte varit såhär högt förrut :) Men imorse var det hur lågt som helst, så tror inte jag behöver nån medicin :)

 3. cattasblogg skriver:

  hej gumman

  gratis. jätte bra att du är nöjd med hba1c…
  skall göra nytt med snart… hade alldelse för högt sis.!

  ang wordpress. är du duktugt påatt fixa sidan… kan du hjälpa mig??? ja kan nada om design..
  såg att du fuick in instagram o din pump… vill med få så!!!

  kram catta

  1. ninnukka skriver:

   Visst kan jag hjälpa dej Catta :) Skickar mejl åt dej!

 4. Hanna skriver:

  GRATTIS till det fina hba1c värdet! Otroligt bra känsla när man får betyg på att man gör nånting rätt ibland, eller hur? :)

  ”Vita rock syndromet” lider jag med utav, det blir väl lätt så då man ”utsätts” för traumatiska upplevelser på sjukhus vid tidig ålder… Blir tillochmed nervös när det inte ens är jag som är patient, men jag t.ex. ska följa med nån till läkaren. Haha, ibland är man bra fjantig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s