Tack Runeberg!

on

I Finland firar vi idag Runebergsdagen. Myten säger att Runeberg kanske gillade att dricka lite sprit, så därför dränkte Fredrika (frun) hans bulle i likör (eller vad är det för alkohol som används?). Och nu får vi alla äta dessa goda alkoholdränkta bullor till Runebergs minne.

IMG_20130205_134118Detta är mitt absoluta favoritkaffebröd! Problemet är dock att bullen är jättestor och söt. Ja, och var det ju då den söta likören oxå… Och omöjligt att räkna kolhydrater i en sån här ju! Så det fick bli en halv :) Mums!

IMG_20130205_134326

En kommentar Lägg till

  1. Tove skriver:

    Det torde vara rom eller punsch, men jag ska nu inte gå och lova nåt :) I alla fall brukar de massproducerade tårtorna ofta innehålla arrak eller arrakarom istf den riktiga spriten… Men ja, visst är det goda :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s