Långsamt blodsocker

on

Nu skall vi se om jag får ihopskrapat ett litet inlägg här… Har börjat skriva flera gånger, men sen bara tappat inspirationen mitt i och raderat hela allt…

Denna morgon började med druvsocker igen… Har haft ofta lågt blodsocker nu då jag kollar på mina kolhydrater och blodsocker lite noggrannare, inte så kul. Inte för att jag skulle hamna lågt för att jag äter för lite, utan för att jag korrigerar höga värden… Igår vid läggdags låg jag på 12,4, korrigerade riktigt försiktigt, men ändå var det 3,4 en kvart innan klockan skulle ringa :( Höga blodsocker får man inte ha, men sen blir de alltid för låga då jag korrigerar! Och så måste jag äta och så hamnar jag högt igen. Suck. 1-2 ggr per dag har jag lågt nu (inte så bra för den önskade viktminskningen, eftersom jag mpste proppa i mej snabba kolisar…). Kanske jag bara slutar korrigera, men sen får jag skäll får att jag ligger högt halva dagen… Men, vem är det nu igen jag sköter min diabetes för? Mej själv eller läkarna?

Men det som stör mej mest är att nu med insulinpumpen stiger mitt blodsocker jäääätttteelååångsaaamt då det ligger lågt. En halv timme efter första känningen och att jag tagit kolhydrater (juice eller druvsocker) så kan det ligga lågt ännu… Jobbigt! Främst för att känslan av lågt blodsocker är jätteäcklig men också för att jag ju inte vågar röra på mej och äter bara mera och mera, och det resulterar ju oftast i ett jättehögt blodsocker istället…

Som i morse. Vaknade 7:40 med hypo. Knaprade i mej druvsocker (7 stycken tror jag), och satte ögonen fast en stund. Vaknade pånytt 8:05 med känning. Åt npgra druvsocker till innan jag steg opp. 8:20 (dvs 40 minuter sedan första känningen!) hade jag ännu känning, blodsockret var då 4,2 (vilket visserligen ännu är lågt för mej). Åt en söt yoghurt och gick till jobbet. Satte i 2 enheter bolus efteråt och nu ligger bs på 13.1… Korrigera eller inte korrigera… Åh suck, kanske jag väntar till lunch och ser sen var det visar…

Nåja, det här blev råddigt… Men pointen är att jag skulle önska att blodsockret skulle stiga lika snabbt vid känning som det gjorde förr, innan pumpen. Nån annan som märkt samma fenomen?

4 kommentarer Lägg till

 1. cattasblogg skriver:

  Ja brukar koppla ur min pump när ja ligger får lågt.. O dricka en mer el festis är kanon o får upp mitt Bs till en lagom nivå…

  Kram catta

  1. ninnukka skriver:

   Men hur länge har du pumpen frånkopplad då? Kanske det är darför mitt bs stiger så långsamt jo, för att kroppen hela tiden får i sej insulin, hmmm…

 2. Pingback: …forts… |
 3. Ja faktiskt, nu när du säger det!! Jag trodde det berodde på graviditeten att det steg så långsamt. På morgonen när jag skulle snittas, hade jag förstås lågt bs (och fick inte äta ngt) så då kopplade jag bort pumpen en halv timme så steg bs lagom mycket. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s