Tudelat

on

Fick hem ett brev på posten om en diabetesundersökning. Jag har tidigare nångång som barn deltagit i en undersökning där vi skickade in blodprov, hela familjen. Nu vill de fortsätta använda mina prover för att forska i genetiska faktorer. Fine! Det tycker jag visserligen att är jättebra, använd bara.

MEN! Då vill de oxå ha tillgång från hälsocentralen/sjukhuset till mina journaler, diabetesinfo osv. Dessutom samlas all info (inkl. soc.signum och telefonnummer?) i en databas över de här fösrökspersoner.Men ändå menar de nog att dessa personers identitet blir skyddad.

Hur skall jag nu då höra? Visst, jag är gärna med i undersökningen och tycker det är viktigt att de forskar i dessa saker söklart. Men vet inte om jag vill att mina sjukberättelser och personinformation finns listade nånstans…. Knepigt…

2 kommentarer Lägg till

  1. Såg du att jag skrev om samma igår? Jag skrev nog under och postade det… Jag tänker att om det kan hjälpa forskningen så är det okej, och man märker ju inte av att någon annan tar del av journalerna :) fast var och en gör ju som man vill :)

    1. ninnukka skriver:

      Haha, nä, det hade jag missat :) Jag är alltid bara sen rädd att infon används fel på nåt vis :( Om nån oärlig människa använder min info fel lixom. Men kanske jag skriver på bara. Men varför skall de ha min adress där i databasen, det fattar jag inte. Orten skulle väl räcka tycker man.. Nå, det var ju inte helt felfritt översatt annars heller, så kanske jag bara läste allting med ”fel ton” :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s