Dagens diabetesproblem

on

tumblr_m6jysntrSC1r7666no1_500Ja, dagens diabetesproblem. Hur gör man? Vart sätter man sin teststicka om man inte har en roskis (papperskorg) i närheten? Mina handväskor är alltid fulla av små blodfläckar, eftersom jag kastar in teststickan där om jag inte ser nån roskis… Och som jag berättat tidigare, använder jag (dyra) Marimekkos påsar för att förvara blodsockermätaren i, och det är ju hemskt synd att klotta ner dem oxå med en massa blod ju. Hur gör ni andra? Det skulle ju vara att ha en liten påse av nåt slag att sätta teststickorna i. Hmm.

10 kommentarer Lägg till

 1. violen skriver:

  Varför inte en tom teststicksförpackning som du märker med ett x eller så. Garanterat fläckfritt och rymningssäkert….

  1. ninnukka skriver:

   Sku vara lättare med nåt att bara pilla in stickan i…

 2. Jenny skriver:

  Hej!
  Filip, min son har en liten tändsticksask i kollarväskan som han lägger stickor och nålar i. Funkar bra!

  1. ninnukka skriver:

   Ja, tändsticksask kunde funka!

 3. Lotta skriver:

  Ha en tom stickburk med i väskan o sätt dem dit?! Jag har ett svart fodral till min mätare så där syns int hur mycke blodfläckar där é =)

 4. Anna S skriver:

  Jag har ett litet tygfodral med blixtlås med mätare, stickare , stickor och papper i.
  Fodralet är egentligen till en klocka jag köpt. En börs eller plånbok med blixtlås kan nog funka med. Jag brukar lägga de använda stickorna löst i fodralet och sedan bara tömma det med jämna mellanrum. Påsen är inte svart men går att tvätta. .

 5. violen skriver:

  En skåra i teststicksförpackningen, men risken är förstås att den stannar i öppningen och inte går att få ner….:-( hm tänkte inte på det…….

  1. ninnukka skriver:

   Ja, men det låter inte alls så dumt! Har också funderat tejpa en lite liten minigrip-påse på baksidan av bs-mätaren…

 6. Alva skriver:

  Hej!
  Vad kul, jag har också diabetessakerna i en marimekko-fodral! Det bästa med mitt är att det är rött och mönstrat så blodfläckarna syns knappt. Skickar en länk, det är ett pennfodral egentligen men för mig funkar det perfekt! Och det är snyggt! http://www.finnstyle.com/marimekko-piccolo-case-red.html

  Har precis hittat din blogg, i jakten på någon bra diabetesblogg, så jag ska titta runt lite. Har du tips på fler intressanta diabetesbloggar?

  Vänliga hälsningar
  Alva

  1. ninnukka skriver:

   Hej Alva! Jätteroligt att du hittat hit :) Jag har oxå Marimekko-påsar i olika former och färger, de är helt superbra för diabetesstuff :) Kolla under diabetesbloggare här på kanten, där hittar du mina favvodiabetesbloggar! Kom gärna tillbaka hit :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s