Diabetes hos katter

on

I dagens ÅU kan man läsa en liten artikel på sista sidan om diabetes hos katter. Där står det att var tredje katt i dag är överviktig och en tjock katt har fyra gånger så stor risk att insjukna i diabetes som en normalstor katt. Kattdiabetesen liknar människans typ 2 diabetes och behandlas oftast med sprutor.

2013-01-22 09.32.35Så är det dags att sätta Elton på bantingskur då? Han börjar vara ganska tjock runt magen…

December 078

2 kommentarer Lägg till

  1. insulinbella skriver:

    Det här låter kanske knäppt men jag har haft ett marsvin med diabetes. Hon levde verkligen vid vattenflaskan och gick ner i vikt. Tog så klart med henne till veterinären och de sa också diabetes så jag fick med ett specialfoder hem för att stödmata henne. Men hon var så gammal så hennes stackars kropp orkade inge mer så hon avled rätt snart :´( stackarn..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s