Ont

on

Jag har ont i kanylen, kan man säga så? :) Nå, skall hoppa i duschen, så får jag lägga i en ny efteråt.

Vårterminens första zumbapass idag. Så skönt. Vet bara inte hur jag skall bete mej för att inte bs skall sjunka så mycket under timmen. Hmm. Är någ en sån nybörjare då det gäller både träning och insulinpump… Satte basalen på 40 % 1,5 timme innan zumban. Åt rågbröd 30 kh 1,5 h innan, satte 2 enheter bolus. På vägen till zumban åt jag en proteinbar med 20 kh, utan bolus. Ändå sjönk bs från 10,7 till 5,1 på en timme. Suck. Skall jag tanka mera kh? Eller tidigare? Hur gör man?

En gång sjönk bs från 14 till 4 på en zumbatimme, och det är lite väl tycker jag…

IMG_20130110_163931Och så kan jag ju redan säga att man inte får köpa Extend i Finland, de skall väl vara bra just för sånt här?

 

4 kommentarer Lägg till

 1. insulinbella skriver:

  Varför säljs inte Extend i Finland? Vad för ”farligheter” anses det innehålla?

  1. ninnukka skriver:

   Tror inte det har med farligheter att göra utan bara att ingen börjat sälja det här… Och firman som säljer dem i Sverige (kommer inte ihåg namnet) levererar inte till Finland.

 2. Anna S skriver:

  Hej Ninnu..! Vet inte om det är samma för dej, men jag behöver ofta ställa ner pumpens basal till 0 % -1 % när jag är aktiv.Annars sjunker blodsockret för lågt efter ca en halvtimmes motion även om jag laddat med kolhydrater.
  Tror det kan vara bra att sänka upp till två timmar innan ett pass, eller motion börjar och ibland även efter.

  Strongt av dej att komma igång med träning! Zumba verkar så kul.

  1. ninnukka skriver:

   Kanske jag borde testa att ha lägre basal ett par timmar innan och koppla bort pumpen helt under passet. Testar det nästa gång :) Jo, Zunmba är jättekul!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s