Uttråkad

on

Jag är såå uttråkad, och det får tydligen bloggen lida av!

Tycker allting är tråkigt just nu. Inget spännande händer det. I januari 2012 sade jag att”det här året SKALL det hända nåt i mitt liv”, men inte gjorde det det inte. Och nu har jag sagt det igen. Känns som om allting bara stampar på stället. Alla dagar ser likadana ut. Tråk. I fjol ville jag hemskt mycket flytta till ett nytt hem, men så känner jag inte just nu. Trivs helt bra i min lilla två  igen, trots att den känns lite liten nu då jag igen är rätt mycket hemma.

Har försökt få bukt på mina blodsockervärden de senaste dagarna utan nån desto mera framgång tyvärr… Har börjat med bs-, kh- och bolusdagbok, men hittar igen ingen logik till varför blodsockren hoppar, men det är ju inget nytt. Så tråkigt det med. Men visst bättre koll har man ju, då man skriver upp allt. Men skall man verkligen måsta göra det hela sitt liv, för att få nån sorts balans, eller? Det tycker jag är orättvist! Men som en diabetesprofessor sade till mej, det verkar som om jag har en ologisk diabetes. Jaha. Skall jag nöja mej med det då? Jag tar ingen strss över att hba1c ligger över 8, och tror inte kroppen heller tar stryk om det inte är desto högre, men jag vet att jag bara får skäll av diabetesläkarna sen igen. Suck och pust. Men inte skall jag väl behöva stressa rumpan av mej för dom heller! Men ändå jag jag det. Vi är många diabetiker som gör det. Suck och tråk.

Så sånt. Dagarna rullar på, bs ligger mellan 8 och 12 typ, allt är bara semi :) Vädret är det sämsta möjliga enligt mitt tycke, kontot tomt och inspistationen på noll. Dessutom blev spanskan inhiberad idag. Men som tur kommer Zumban igång igen imorgon :D Jihuu!

Jag har ju faktiskt försökt äta lite nyttigare nu några dagar oxå :) Köpt hem en massa fettsnålt och proteinrikt. Så det är jag ändå lite inspirerad av nu :) Försöka hålla mej till under 100 kolhydrater per dag (har inte lyckats med det visserligen ännu ;) ) för att inte behöva ta så mycket bolus. Delar upp det såhär ungefär: morgonmål 10 kh, lunch 30 kh, melanmål 10-20 kh, middag 30 kh, kvällsmål 10-20 kh. Typ.

Det här blev visst ett riktigt tråkigt inlägg det här med. Typiskt. Skall försöka komma tillbaka med nya krafter snart :) Puss på er!

2 kommentarer Lägg till

  1. Hanna skriver:

    Heja, heja till dig som orkar kämpa! Tror nog det finns ännu fler diabetiker som bara skiter i allt så fort det går åt pipan med t.ex. bs-värden. Vägen ÄR lång och knagglig och det krävs mycket mer jobb än man egentligen vill investera, jag har t.ex. fått lov att förstå att min diabetes påverkas av saker som vädret och annat väldigt oväntat. Men känslan av att ha fler dagar där bs ligger ok/bra än inte (min personliga definition av ”balans”) kan verkligen inte beskrivas!

    Kämpa på! Du klarar det här – den här gången också! :)

    1. ninnukka skriver:

      Tack snälla Hanna för din pepptalk!! Det behövs verkligen ibland :) <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s