Steviachoko

Har inte varit helt övertygad över hela den här Stevia-grejen. Och är det inte ännu heller, men tänkte ge det en chans varjefall :) Nu när jag lever mitt nya hälsosamma liv (niin varmaan!) så inkluderar inte min mat så mycket godsaker. Men idag i butiken hittade jag choklad som är sötad med Stevia. Dessutom var den inte alls så dyr (som sockerfritt godis brukar vara), kostade 2 € per platta. Helt överkomligt pris, tycker jag.

Januari 010Chokladen är väldigt söt, så man vill inte ha så mycket av den. Och den innehåller jättelite kolhydrater! En rad choklad (4 bitar) innehåller typ 2-3 kolhydrater! Sjukt lite! Köpte en mörk choklad (16 kh/100 g!!) och en mjölkchoklad med nötter (22 kh/100g). Är lycklig över mitt fynd! Nu skall vi bara hoppas att min mage tål Stevia bättre än de andra sötningsmedlen. Har nån erfarenhet?

Diabetesvänlig choklad, ah <3

För er som inte har koll ( ;) ) så kan jag berätta att vanlig choklad innehåller ca 50 kh/100 g.

En kommentar Lägg till

  1. Jag tror nog att din mage ska tåla Stevia :) det är ju en ört/växt och det är nog mycket mera naturligt än canderel och sånt skräp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s