Protein?

on

Protein är viktigt att få i sej har jag förstått, och senast sade  läkaren till att jag skulle äta mera protein. I vad finns det protein, för mej som inte äter kött? Kokt ägg äter jag varje dag, men börjar bli lite trött på det. Grynost innehåller väl oxå protein, kanske jag skulle testa på det. Men finns det i nåt annat ickeköttigt alternativ oxå? Hjälp!

Här är en länk till en video där Jutta Gustafsberg (Finlands fitness-hälso-guru) berättar hur man äter nyttiga mellanmål :)

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-1288530088412.html

10 kommentarer Lägg till

 1. cattasblogg skriver:

  Kyckling. Tonfisk . Keaella bönor nötter . Fisk ett gott mellanmål är lätt kesella med funlight saft i. Blir som supergod yougurt. Tillsätt lite nötter som topping supergod. Där är ett bra nyttigt mellis med lite kolhydrater o mycket protein .
  Kram catta

  1. ninnukka skriver:

   Men då jag inte äter varken kyckling eller fisk :(

 2. Gisela skriver:

  Baljväxter och kvarg! Man kan blanda i lite koncentrerad light-saft med kvarg så får man ett proteinrikt mellis med 10gram kh :) Smakar som yoghurt ungefär! Hehe sen har jag inte så bra koll på mer än dom sakerna! :)

  1. ninnukka skriver:

   Vad är baljväxter?

  2. cattasblogg skriver:

   De var de ja med.skrev. KesellA ;)
   Bönor gillar du det? Protein tillskott är goda.med o mycket enkelt o bra mellis

   1. ninnukka skriver:

    Har aldrig testat proteintillskott, vet inte om jag nu behöver bli så hc-proteinist :)

 3. Malin skriver:

  Bönor och äter växer i baljor, dvs baljväxter.

 4. Hanna skriver:

  Nötter har mycket protein i sig, likaså bönor etc som andra redan kommenterat. Eller varför inte lägga in en protein shake/dryck (en sån som gymmare dricker) som mellanmål? Se bara till att välja en som inte innehåller en massa annat skräp (så som kolisar) till lika, för då blir insulinbehovet ju i en helt annan klass.

  När man äter mycket protein som diabetiker kan man behöva ge lite insulin ändå, trots att man inte äter några kolisar samtidigt. Detta beror på att kroppen omvandlar en del av proteinet till energi, medan den använder restan till att bygga celler, hormoner, vitaminer etc… Protein är det viktigaste att få i sig egentligen, eftersom kroppen ”bygger” och förnyar sig med hjälp av amino syrorna som proteinet är uppbyggt utav.

  Hör av dig om du vill ha mer hjälp, jag jobbar ju med dethär! :)

  1. ninnukka skriver:

   Tack Hanna för hjälpen! Skall testa mej fram :)
   Jag visste inte tydligen alls vad du jobbar med… ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s