22 år

on

Grattis till mej idag! För idag fyller min diabetes 22 år! Ballonger och serpentiner borde det vara. Och musik och skumpa :)

Hade fått en intressant skräppost btw. Varjefall tror jag det är en skräppost, e-postadressen och webbadressen var konstiga. Men om det inte är en skräppost, så ber jag om ursäkt till dej som skrivit den. Men så här stod det varjefall:

”Problemet med ett blodsockervärde är att det bara mäter nivån för stunden. Det säger just inget om hur värdet varit förra veckan, om det ofta är högt, eller hur högt det ligger i genomsnitt. Vore det inte bra om man kunde mäta ett sådant genomsnitt?”

Om man frågar mej så är vitsen med att mäta bs just att få veta hur det ligger för tillfället, så man kan korrigera det åt nåndera hållen om det behövs, ta rätt mängd insulin till mpltiden osv osv osv…. Så om man som typ 1 diabetiker mäter tillräckligt ofta så har man ju koll på alla de där sakerna, hur det legat förra veckan, om det är ofta högt osv. Och visst kan man ju mäta ett genomsnitt, hba1c heter det….

4 kommentarer Lägg till

 1. Vilken märklig kommentar :/

  1. ninnukka skriver:

   Japp. De där skärpkommentarerna verkar vara random kopierade texter, och den här texten verkar ju vara skriven av nån som inte är så insatt, eller kanske det inte ens handlar om typ 1 -diabetes.

 2. Gisela skriver:

  Grattis till er! ;)

 3. Anna S skriver:

  LOL, bra svar på tal du gav mejlet! Det verkade vara ganska random skrivet,, tror också på skräppost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s