Ville bara säga…

on

I Finland har det hänt en tragisk olycka där en liten pojke försvann i torsdags. Detta har uppmärksammas i media och pojken har sökts. Idag fann man pojken död i en ihoprasad snögrotta :( Hemskt. Att sånt ens kan och får hända. Och det är klart att vi alla känner med denna lilla pojkes familj denna jul.

Men vi skall ändå inte glömma ett det dagligen tyvärr händer att barn dör i olyckor och sjukdomar, trots att man inte hör om det i median. Att enstaka fall får väldig uppmärksamhet i media, i form av fb-grupper, delade fb-foton och tidningsartikar, känns på nåt vis orättvist kanske. Dessutom tror jag inte det är bra för barnets anhöriga, fastän de kanske får känna samhällets stöd. Och att det ordnas minnesstunder i kyrkan för enstaka avlida barn, då kanske det borde ordnas det för alla barn. Kanske man istället, oftare än en gång om året på allhelgona, kunde ordnas allmänna minnesgudstjänster dit de som förlorat en nära kan gå och minnas och finna ro.

Och nu får ni absolut inte förstå mej fel. Jag tycker det är rätt och bra att man i median meddelar om försvunna barn och personer så alla har en chans att hitta personen. Men jag gillar inte att man skall gotta sej i andra människors saknad.

Kanske vi oftare borde skänka en tanke till föräldrar som förlorar sina barn, för det händer ju tyvärr mycket mera ofta än de enstaka fall som det skrivs på fb om eller som kommer i Iltasanomat.

Vi får hoppas att alla kan finna ro och få fira en skön och fridfull julhelg, trots saknad och sorg. Kram på er alla.

Huh, djupa tankar så här innan julafton…

En kommentar Lägg till

  1. Malin skriver:

    Jag har tänkt alldeles lika. Tankarna går till dem vars jul aldrig blir riktigt riktigt som den en gång var…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s