Otur!

Så jag nu har otur med mina kanyler! Igår hade slangen skruvat sej från kanylen och blodsockret svingade upp till taket. Denna dag har inte börjat nåt bättre…

Morgonen började med 5,1, perfekt! Bytte kanyl, åt frukost 10 kh och satte en enhet insulin. Ca en tille senare var blodsockret på 17,4, vilket jag såklart korrigerade. Men vid lunch låg jag på 20,4! Det kan bara betyda att kanylen är dålig, eftersom jag endast ätit 10 kh och det kan inte höja bs till 20! Dessutom brukar jag snarare ha problem med sjunkade bs på förmiddagarna, inte tvärtom! Har tagit med Mio-infusionsset till jobbet, så jag inte behöver kånka med mej kanyler alla dagar. Mio-kanylerna är på det viset bra att de har ”allt-i-ett” och de åker bra med i handväskan. Jag slutade använda dem för att jag fick blåmärken runt kanylen :( Men bra kan jag använda dem som reservkanyler ändå :) Hade inte använd en sån på säker ett halvt år, så det var lite knepande och knåpande innan jag kom ihåg hur man skulle använda den. Men bra gick det och nu sitter nya Mio-kanylen fast på magen :) Nu är det bara att vänta att blodsockret skulle sjunka, så jag kommer ut ur min trötthetsbubbla igen.

2012-12-12 11.07.44

2 kommentarer Lägg till

  1. Gisela skriver:

    Finns det sånna där set?? Verkar ju väldigt praktiskt ha just i väskan! Och slippa släpa på ”äggkoppen” så den inte kommer bort, som är så livsnödvändig! Ska försöka skaffa recept på ett sånt här. Himla bra inlägg ju :):)

    1. ninnukka skriver:

      Jo, de är jättepraktiska att ha med sej :) Här är den svenska länken till Mio: http://www.medtronic-diabetes.se/produktinformation/infusionsset/mio.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s