Att hämta ut stuff

on

Har förstått  då jag läst svenska diabetesbloggar att ni i Sverige hämtar ut ert diabetesmaterial från apoteket. Nån skrev i gruppen Bolla diabetestankar :) på Facebook att hon hämtar ut på posten. Så smart!!

Här får man endast hämta ut material på diabetesmottagningen på hälsocentralen. Vilket inte alls är det bästa för mej. För det första har jag ingen egen bil och diabetesmottagningen har endast öppet under tider som jag jobbar (okej, på onsdagar har de öppet även på kvällen). Det är inte allt för lång väg till hvc från mej eller från jobbet, men nuförtiden med insulinpumpen så är det alltid ganska mycket att släpa på om jag är gående.

Så om vi här i Finland också snart kunde få hämta ut materialet på posten (som nuförtiden finns i min närbutik) eller på apoteket (som är på min arbetsväg, och dit skall man ju ändå var tredje månad för att hämta ut insulin), så skulle jag vara jätteglad :)

Och tack till mamma och pappa som snällt alltid hämtar ut mitt material, för att jag själv är ”busy” (eller lat) för att gå själv!

 

2 kommentarer Lägg till

  1. cattasblogg skriver:

    Förut fick vi våra stickor till mätare hemskickat i brevlådan men nu måste vi till apoteket.så jobbigt.
    Vår där nyss o beställde alla saker till pumpen . Tar ngr dar att komma.
    Kram catta

  2. Och vi får egentligen bara hämta ut på onsdagar mellan 08 och 12… Från hemsjukvårdens materiallager vid HVC. Men om man inte har möjlighet då är det bara att ringa dit så sätter dom det material man behöver vid infon (som man slipper åt dagligen mellan 08 och typ 20)… Så det är ganska smidigt ändå.
    Dessutom bor vi bara två kvarter från HVC, så till och med ett preggo som jag kan gå dit ;) imorgon är det dags!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s