Självständighetspizza

Åh, blir så trött på mej själv såna morgnar då jag inte stiger upp i tid, dvs. då klockan ringer. Alltid skall jag snooza och sova lite till och så blir det asigt bråttom. Suck. Idag var igen en sån morgon. Självdiciplin Nina, önska dej det till julklapp!

Nå. precis som alla andra finska bloggare, så firade även jag självständighetsdag igår. Ledigt från jobbet mitt i veckan. Skönt. På onsdagen var vi med några kompisar på en jättebra keikka till den lokala puben, så självständighetsmorgonen började aningen trögt… Men på eftermiddagen traskade jag iväg till mina föräldrar och där hängde jag med resten av familjen ända till kvällen. Åt god mat, mys med bejbis, slötittade på Tuntematon sotilas, såg på då de andra bakade pepparkakor, tovade litegrann osv. Trevlig dag :) På kvällen blev det såklart slottsbal. Av nån anledning orkade jag i år inte koncentrera mej helt fullt, så missade en hel del av klänningarna och frisyrerna. Varför? kan man fråga sej. Jo, för jag bakade pizza :)

Har en helt tokig pizzaperiod på gång just nu. Vill bara ha pizza hela tiden, och vitlök. Tyvärr hade jag inte riktigt alla ingredienser hemma, så pizzan lyckades  inte riktigt… Ingen oregano hade jag, så använde bara salt och peppar. Smaklöst! Och så hade jag ingen tomatsås (brukar använda passerade tomater eller krossade) så det fick bli tomatpuré och ketchup. Nå, nog gick den att äta alltid :)

2012-12-06 20 01 16Det där med pizza och kolhydrater är allti svårt. Restaurangpizza innehåller ca 100 kolhydrater, så det är ju lite enklare. Men hemgjord då? Jag har intejpade kolhydratstabeller i köksskåpet och där hittade jag att en bit, en tolftedel av en hel plåt, innehåller 20 kolhydrater. Det kan stämma, men min ugn är så liten, så en plåt går inte att dela på 12 delar, bara på 8. Så jag räknade nu att två såna åttondelar kanske kan innehålla 40 kh. Låg lite högt på morgonen, så kanske det inte riktigt stämde….

2012-12-06 19 49 57

4 kommentarer Lägg till

 1. Det är därför jag använder färdiga, frysta pizzabottnar, så det är enklare att räkna kolisarna ;)

  1. ninnukka skriver:

   Men dom är ju inte lika goda ju :(

 2. insulinbella skriver:

  Pizzor från pizzerior har jag lyckats höftat fram hur många enheter och kör kombibolus som brukar fungera till 90% :) så jag är rätt nöjd. När jag använde pennor så tog jag insulin ca 3ggr under 3 timmars tid, var lite mer omständigt att käka pizza då.

  1. ninnukka skriver:

   Jo, restaurangpizzor har jag också blivit ganska bra på :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s