Kom på en idé

on

Då insulinet tar slut i pumpen sent på kvällen (eller alltså då man märker det först sent på kvällen…) kanske det är smartast att endast byta reservoar och inte hela infusionssetet. Det är ju ändå större chans att det är nåt fel i hela setet (typ att kanylen inte går in eller att det är stopp i slangen) än att det är nåt fel i insulinet eller reservoaren. Är det dags att byta kanyl oxå kanske man kan vänta med det till morgonen. Eller vad tycker ni anda pumpare?

För jag är faktiskt så ordentlig att jag stiger upp på natten och mäter blodsocker om jag fyllt på insulin och bytt infusionsset på kvällen. Och jag skulle inte riktigt orka vara det…

4 kommentarer Lägg till

 1. Så kan man säkert också göra :) jag brukar byta allt, men också behålla den gamla kanylen till morgonen efteråt… Antingen har jag den gamla bara som reserv ifall den nya börjar krångla, eller så använder jag den gamla till morgonen och först då kopplar slangen till den nya kanylen. :P men jag hade kanske berättat det förr ?!

 2. Gisela skriver:

  Ja det där var en jättebra idé! Det ska jag börja med nu om det behöver bytas på kvällen! :):) För det är inte det minsta roligt att sen vakna och man inser att man inte fått i sig nåt insulin! (jag orkar aldrig ta bs på natten).

 3. Anna S skriver:

  Hej! Så har jag börjat göra sedan några veckor tillbaka.
  Byter kanylen för sej en dag och fyller sedan på insulin. Känns och blir säkrare.
  Jobbigt när pumpen inte ger det insulin som man trodde.

 4. insulinbella skriver:

  Smart! Jag har gjort det vid något enstaka tillfälle men oftast tänker jag att det är lika bra att byta allt vilket innebär att jag får sätta klockan på ringning för att kolla bs så nålen sitter rätt…vilket är rätt drygt..
  Men ska tänka på det till nästa gång att det är smartare att bara byta ampullen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s