Tappade nerverna

on

Ibland är det nog bra att jag bor ensam. T.ex. då jag går omkring i strumpbyxor, då jag klipper tånaglarna och absolut då jag tappar nerverna! Jag är inte direkt känd för mitt bra tålamod. Eller ja, det vår i vågor. Idag har jag haft huvudvärk ända sedan mitt på dagen. Var på spanska där igen ingenting fastnade i huvudet. Då jag kom hem bestämde jag mej för att bota huvudet med plättar, stekta i den nya plättpannan. Oj, så gott det skulle bli!

Skulle.

Det såg bra ut i en början. Tur att jag tog en bold på den nya stekpannan in action. För jag tror inte den kommer att användas mera. Aldrig.

Då jag skulle vända plättarna så satte de såklart FAST. (Jo, det är klart att jag hade satt margarin i pannan innan!) Efter att första plätten inte gick att vända och inte den andra heller så hände det här:

Pannan, plättarna och hela helvetet (ursäkta mitt språk) åkte med en smäll i diskhon. Tog fram en stekpanna, och tänkte att jag väl gör stora plättar då! Nå första plätten fastnade såklart och blev en plättklump. Den andra plätten fastnade ännu mera och då åkte igen stekpannan, plättsmeten och allt i diskhon igen. Suck. Kan inte med motgångar tydligen alls. Så resultatet blev det här:

En liten jäkla miniplättklump med lite bär. Och troligen kommer jag aldrig att steka plättar mera.

Men varför gick det såhär? Använda den här gången hylamjölk, tidigare har jag använt laktosfri mjölkdryck (och då har det gått lite bättre…). Kan hylaboven varit orsaken till mitt plättmisslyckande?

 

En kommentar Lägg till

  1. Gisela skriver:

    Du fick iallafall en fin ”plättbakelse”! :P Ingen aning om det, pröva ha i lite smält smör även i smeten om du får plättsug igen! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s