Svar på fråga igen

on

Hur valde du just den pumpen, och inte typ Omnipod som inte har slangar och sånt?

I Finland finns tre olika insulinpumpar på marknaden (eller fanns varjefall då för ett år sedan :) ), och de är Animas, Accu Cheks och Medronics pumpar. På ÅUCS rekommenderas Animas pump främst för barn (vet inte varför) och jag kände inte då nån med Accu Cheks pump, så hade inte hört om några erfarenheter. Dessutom hur barnsligt det än låter, så hade Accu Check endast blå (och svart?) pump, och det ville jag inte ha…. Medtronic Paradigm VEO var då den ända med möjlighet till sensor då för tillfället (vet inte om det finns andra med sensor i användning i Finland ännu heller), och sensorering var nåt som både jag och min läkare tyckte skulle vara bra för mej. Tyvärr fungerar den ju inte på mej som den borde, och det harmar helt dagligen massor!

Men jag är så nöjd med min fina rosa livskumpan, skulle inte byta den mot nåt :)

Den där Omnipoden låter ju spännande, skall googla :)

4 kommentarer Lägg till

 1. Hanna skriver:

  Tack för svaret! Gissade nästan att det var något sånt, alltså att urvalet på marknaden är rätt litet. Och jag förstår fullt och fast ditt rosa val! :)

  Här får jag som första val Omnipod om jag vill byta till pump. Måste bara komma på om det är värt det eller inte…

  1. ninnukka skriver:

   Det är säkert värt det! Om du bara har möjlighet att få testa på pump, tycker jag absolut du skall göra det! Du kan ju alltid gå tillbaka till pennor om du tycker! Jag känner mej varjefall så mycket tryggare med pumpen, trots att mitt hba1c inte riktigt visar så mycket positiv ändring som jag hade önskat…

   1. Hanna skriver:

    Ja, det är nog i alla fall värt att prova. Som du säger kan jag ju alltid byta tillbaka om det inte passar mig.

    Ditt hba1c kommer att lugna sig så småningom. Tyvärr tar det bara sån himla tid tills man ser resultatet av sitt hårda arbete! Inte bra för en som är så otålig som jag är… För mig hjälpte det att lägga om kosten tvärtemot alla ”diabetes råd” jag fått genom åren, och sedan dess har mitt hba1c sjunkit.

   2. ninnukka skriver:

    Mitt hba1c sjönk ju så rysligt efter pumpen. Var nere på 7,3, som jag inte varit sedan barn… Men så åkte det upp igen, och lite högre dessutom än var det var innan pumpen. Suck. Men kyllä se tästä :) Lycka till Hanna om du bestämmer dej för att testa pump!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s