Frågor får svar

on

Några frågor har jag fått i frågestunden, och här kommer svar på de första:

Vet att du jobbar på kontor, men med vad jobbar du?

Jag jobbar som telefonist i ett företag som säljer växel- och svarstjänster till företagskunder. Vi (jag och en annan telefonist) svarar på samtal för ca 20 företag, och dagligen blir det ca 650 samtal. Vid sidan av telefonjobbet sköter jag kontors- och översättningsarbeten (finska -> svenska).

Är du öppen om din diabetes för människor runt om dig?

Jag är öppen om min diabetes. Alla mina vänner och bekanta är välinformerade om min sjukdom. Jag mäter blodsocker och pillar på pumpen då det behövs, oberoende var jag är. Jag berättar gärna om hur det är att leva med diabetes, trots att jag oftast förskönar verkligheten lite grann :) I vissa tillfällen kanske jag låter bli att ta fram pumpen. Det är främst om jag sitter i ett sällskap med endast obekanta människor, och jag känner att jag inte vill bli i mittpunkten, för oftast blir det en lång diskussion om diabetes då den kommer fram. Och alltid orkar man bara inte… Jag bär ju pumpen i bh:n, så det är ganska omöjligt att ta ut den utan att nån märker… Såna gånger kanske det skulle vara bra att ha pumpen i byxlinningen eller fickan, så man kan pilla på sin pump under bordet :)

Tack för frågorna! Ställ gärna flera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s