Om förlängd bolus

on

Jag funderar om en sak gällande förlängd bolus. Hur gör ni andra? Om man äter flottigt kvällsmål sent på kvällen, kan man då sätta in en förlängd bolus som går över läggdags? Vågar man alltså ha bolus som går in ännu efter att man gått och lagt sej? Borde man då ha väckning på natten för att kolla blodsockret, eller vågar man sova tills morgonen? Eller borde man bara ställa in så att boluset slutar innan man går och lägger sej? Hur gör ni? Tacksam för svar av mina fina pumpvänner :)

6 kommentarer Lägg till

 1. Det har jag inte tänkt på… Jag har ju nog haft förlängd bolus nästan halva natten, härom natten var det till och med. Man vaknar ju förhoppningsvis om man får lågt, så då är det ju inte så farligt.

  1. ninnukka skriver:

   Jag är alltid bara så jag skall misslyckas med min bedömning av bolus, så jag har inte vågat ha förlängd bolus då jag går i säng. Men visserligen har jag aldrig hittills bedömt fel heller… Men har inte heller lagt mej med pågående bolus. Svåra grejor det här med pumplivet ibland :)

 2. insulinbella skriver:

  Intressant fråga. Ska jag vara ärlig så brukar jag inte lägga mig med förlängd bolus. Om jag äter en pizza som ett exempel så använder jag iofs kombi och tar då direkt ett visst antal enheter men sen har jag förlängd bolus i 3-4 timmar. Som Sandra skriver så vaknar man ju (förhoppningsvis) om man blir låg. Jag vaknar även av högt.
  Känner du att du litar på din kropp att den reagerar vid högt/lågt så våga lägg dig, annars sätt klockan på ringning nån timme/timmar efter.
  Man får testa sig fram helt enkelt! :)

  1. ninnukka skriver:

   Jag mesade och väntade ändå att bolusen var klar innan jag lade mej… Vill ju helst inte behöva stiga upp på natten, varken för att äta eller korrigera, så tog det säkra före det osäkra.
   De här förlängda bolusarna är något jag absolut borde öva mej på mera, är jätteosäker omhur mycket och när. Men kanske det kommer med tiden :)

 3. Gisela skriver:

  Jag skulle nog kunna ha den över läggdags, men jag vet att jag alltid vaknar om jag får lågt.. Det beror väl mest på det. Det blir ju en helt annan sak om man inte brukar vakna av känningar.. Hur gjorde du då? :) Och hur gick det? :)

  1. ninnukka skriver:

   Väntade att bolusen var klar innan jag lade mej. Jo, jag vaknar också av både höga och låga värden, men det är ju ändå nåt jag vill undvika. Men nu gick det bra. 10,0 vid läggdags, 7,9 då jag steg upp :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s