Spanska plättar?

on

Ikväll var det spanskalektion igen. Oj oj oj, ska jag nånsin lära mej det där språket? HUR kan det vara så svårt? Nå, väsrt bra språkhuvud har jag ju inte… Eller kanske närmare sagt språktunga. Hur svårt kan det vara att uttala orden rätt? Problem med alla språkt uttal, har svårt med engelskan och ibland finskan oxå. Jag är väl bara född finlandssvensk, kanske det är så enkelt?

Testade ikväll att göra Abbes plättar. Hittade Fiber Husket i butiken efter en del sökande… Jäkligt dyrt var det oxå, nästan 6 € för 100 g. Läste såklart receotet fel, så fick göra dubbelsats, vilket betyder att jag har plättar till middag imorgon :) Första plätten blev inte så bra…

Första plätten blev en degklump. Men sen då jag fattade att inte sätta så mycket smet i pannan så blev de genast mycket bättre. Plättar skall man väl steka i smör eller margarin, men sånt lyx finns inte i min kyl, så stekte dem i olja. Kanske därför de blev så svarta? Eller så var pannan bara för varm, inte vet jag. Men smaken var det inte alls nåt fel på. Kokosen gav dessutom en god smak. Nam. Nästa gång skall jag inte ha så bråttom så kanske jag får ut några bär från frysen oxå…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s