Urk på burk…

on

… och suck och stön. En sån natt jag har haft!

De höga värdena igår kväll berodde ju då inte alls på att jag gjort nånting fel, utan det var nåt fel med kanylen/slangen. Vid läggdags var blodsockret igen 20,3. Korrigerade igen med 2 enheter Humalog och satte klockan att ringa två timmar senare. Nå, kl. 01 då jag mätte var blodsockret 28,3 och tungan var kastklistrad i gommen! Böt infusionsset, pumpade i 5 enheter Humalog, satte klockan att ringa två timmar senare och fortsatte sova. Men har aldrig vaknat av att klockan ringde 03, har bara fortsatt sova. På morgonen då klockan ringde var jag helt yr. Visste inte om jag skulle på jobb eller om det var lördag. Mätte bs och det var 6,3! Skönt!

Men tänk om jag inte hade mätt bs kl. 01. TÄnk så högt det hade hunnit stiga tills morgonen. Usch. Man vill inte ens tänka sånt. Och ketoner och stuff.

Nå, nu sitter jag på jobb med ögonen i kors och det känns som om jag hade världens baksmälla! Dessutom  har jag tre tunga dagar framför. Roliga, men tunga, så hoppas jag får sova lugnt nästa natt!

2 kommentarer Lägg till

  1. Gisela skriver:

    Det var det där jag tyckte var så jobbigt med pumpen… Hände flera gånger att jag kände av ketoner. Men en gång fick jag sjukskriva mig då jag vaknade ca 6 timmar efter att jag lagt mig med ett skyhögt blodsocker och mådde riktigt pyton! Pumpade i och i men det sjönk aldrig. Jag mådde bara sämre och sämre och bytte infusionssettet och tog spruta. Men det dröjde fleera timmar innan jag mådde bra. Jag hade säkert massor med ketoner, kommer inte ens ihåg om jag kollade det!

    1. ninnukka skriver:

      Nä, jag ville inte heller kollaketoner i natt då jag mådde som sämst, börjar bara oroa mej och får inte sömn på nytt. Tänkte att jag mäter på morgonen om de höga fortsätter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s