Lyckades visst inte…

on

Ååååh, jobbigt! Då man vet hur man borde göra i teorin, men då det aldrig funkar i praktiken!

Idag var det dag för Zumba igen då… Minskade basalen till 50 % 1,5 timmar innan det började. I samma veva åt jag en bulgarisk yoghurt, 10 kh och en karppari-macka 8 kh. Bra att äta i tid så man inte får ont i magen då man hoppar omkring :) Nå, just innan Zumban mätte jag bs, som visare 12,3, perfekt! Mitt bs brukar ändå alltid sjunka då jag rör på mej. Zumbade på en timme och efteråt var bs 11,4. Lade tillbaka den normala basalen. Kom hem, åt några nötter och chokladrussin, chillade i soffan och gick i duschen. Efter det, ca en timme efter Zumban alltså, var blodsockret på 22,4!!! Korrigerade med två enheter Humalog och en timme senare var det 19,2. Korrigerade med ytterligare 1,5 enheter och nu har det sjunkit till 14,1. Skönt. För nu blir det sovdags.

Och tänk, förra veckan funkade allt hur bra som helst! Suck. Nytt försök nästa vecka.

Kom hem efter Zumban idag med blodsockret 11,3. Var riktigt nöjd och åt lite nötter och choladrussin innan jag hoppade

En kommentar Lägg till

  1. Insulina skriver:

    Hej! Jag brukar alltid ta 1-2 bolus när träningen är slut, sen duscha och sen äta och ta bolus till det. Jag tror man får kompensera dosen man missade under passet direkt efteråt. Har hjälpt mig i allfall. Annars låg jag alltid över 15 när jag sen skulle äta efter träningen :( Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s