Frossarkänning

on

Den här bilden hittade jag på Facebook här en dag, och den är ju bara för sann!

Jag vaknade i natt med känning igen. En dunderkänning. Frossarkänning. Mätte inte blodsocker, men tror jag var ganska så låg. Först drack jag 2 dl juice, så åt jag 4 st cola-druvsocker som jag hittade under dynan. Efter en stund steg jag upp och åt tre banan-druvsocker. Och så började sökandet. Äcklig känsla, då man bara vill äta allt! Gick igenom alla skåp, och så där mitt i natten är man inte så smart heller. Så jag år tre mini-knäckebröd med margarin, en yoghurt och en lakritsstång. Sen gick jag och lade mej igen. Satte 1,5 enheter förlängd bolus på en timme. Vaknade med 11,4, ingen katastrof alltså!

Vi talade om känningar på diabetesrehabiliteringen jag deltog i för två år sedan. Läkaren då var av den åsikten att om man känner sig låg skall man äta. Visar mätaren 5, men man känner sig låg, så skall man ändå äta, eftersom blodsockret i fingertopparna kan vara annat än det i kroppen. Ja, det förstår man ju. Men varför håller ibland känningen i sig så länge så man börjar frossa? Ibland räcker det med några druvsocker eller en banan, men ibland frossar man i sej 80-100 kh på 5 minuter typ. Och så hamnar man jättehögt. Jag tror att alla diabetiker vet vad jag snackar om…

 

2 kommentarer Lägg till

  1. Sandra skriver:

    Ja! Jag vet exakt vad du pratar om (typ I sedan 10 år), man blir liksom helt blank i huvudet och bara vräker i sig allt man kommer över. Brukar inte kännas särskilt fräscht efteråt, och så kommer ju det höga bs som bonus. Gillar din blogg förresten, läser den nu som då och känner alltid igen mig :)

  2. insulinbella skriver:

    Japp man äter typ allt man kommer över! Men jag har faktiskt lyckats blivit lite ”duktigare” på att inte vräka i mig för mycket nu för tiden men det händer! Jag tar också insulin efter sån ”stor-ätning a´la dunderkänning ;) Brukar ta nån enhet snabbt och sen förlänga vilket min diab.läkare sa åt mig. Tyckte hon var helt galen som ville att jag skulle ta insulin när jag hade en känning men så rätt hon hade! Man förhindrar verkligen dom där jäkla rekylerna! Men det var inte lätt i början att ta insulinet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s