Paus i blodsockermätandet…

Igår pausade jag. Alltså inte från min diabetes (för det är inte möjligt), utan jag pausade från att mäta blodsocker. Mätte inte vid middag och inte efter middag. Mätte inget blodsocker efter jobbet förrän det var dags för kvällsmål. Och vet ni vad mätaren visade då? 19,9! Shit! Panik! Korrigerade enligt vad pumpen föreslog och gick och lade meg. Mittiallt slogs mina ögon upp och tanken slog mej att jag ALDRIG korrigerar med så stora doser ju! (Pumpen hade föreslagit 5,7 enheter och det tog jag). Så då kom följande panik! Tänk om blodsockret sjunker för lågt! Så jag sänkte basalen över natten till 70 %, med den påföljden att blodsockret låg på 17,9 då jag vaknade! Usch. Så ni kan gissa hur jag mår idag. Är så trött så jag helst bara skulle lägga mej och sova. Urk. Nu har jag fått ner blodsockret till 12 och tror det sjunker ännu mera emot lunch.

Så, vad lär jag mej av detta? Ta aldrig en paus! Det går inte att pausa. Måste mäta blodsocker med jämna mellanrum, helst en gång i timmen.

Inte vet jag hur jag kunde ta så fel bolus vid middag igår så det steg så högt. Lite felräkning av något slag. Åt faktiskt ett kex också som jag inte tog nån bolus till. Ett kex.

Nå ja, jag mår pyton, men det är helt eget fel. Skall mäta flitigt i fortsättningen.

4 kommentarer Lägg till

 1. Sandra skriver:

  Kex är evil! På diabeteslägret hade köket bakat egna kakor som vägde ungefär 30 gram per styck… Det var ingen som riktigt visste hur många kolhydrater man skulle räkna för en sådan kaka, men det var nog många som hade högt då efteråt. Och det var ju såååå fiffigt att baka egna kakor åt ett gäng diabetiker. Suck!

  Om jag har riktigt högt och korrigerar, så tar jag inte mer än max 4 enheter fastän pumpen kan föreslå 5. Man ska vara försiktig med korrigeringar :/
  Och nä, man ska nog inte pausa alltför mycket och komma ur sina rutiner :)

  1. ninnukka skriver:

   Jag korrigerar med 1-3 enheter, och ligger det över 20 så kan jag ta lite mera. Men aldrig har jag korrigerat med 5,7! Nå, tydligen skulle det ha behövts…

 2. cattasblogg skriver:

  hej..ja brukar korrigera med höga doser. när ja ligger ru t 20tar ja oftast runt 7-10 enheter.
  blir ibla d låg men de känns bättre tt ha lågt o sen få jobba upp de än att gå en hel dag med lite högre.

  kram catta
  http://www.cattasblogg.wordpress.com

 3. Gisela skriver:

  Ibland måste man pausa :) och då släpper jag pressen av att se ett högt bs i mätaren under några dagar! Sen är det ju sjukt jobbigt att må dåligt av sitt höga bs… :/ Törsten, tröttheten, segheten, ja allt som tillhör ett högt bs är jobbigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s