Diabetesvänliga plättar

Jag har tidigare berättat om Facebook-gruppen Bolla Diabetestankar :) Den är bara för bäst. Hittade ett plättrecept där som jag bara måste testa. Diabetesvänliga plättar. Låter inte så läckert, men de blev jättegoda! Och eftersom jag inte stekt plättar förr, så fick jag fråga lite råd av mina vänner på Facebook hur man egentligen gör. Men plättar blev det, och goda sådana!

Och här kommer Lottas fina plättrecept: ‎

  • 3,5 dl mjöl (50/50 fullkornsvetemjöl/graham)
  • 7,5 dl laktosfri mjölk 3%
  • 4 (5) ägg
  • lite salt.

Tips för att undvika klumpar i smeten: mät upp mjölet i bunken. Häll på lite av mjölken och rör tills det blir slätt. Sen resten av mjölken o sist äggen o salt. Låt vila en stund före gräddningen, så håller pannkakorna ihop bättre.

Tidigare i mitt liv hatade jag allt som var diabetesvänligt. Troligen eftersom jag mina första år som diabetiker måste enligt gamla reglerna endast äta sockerfritt. Och på 90-talet fanns det ju inte så många alternativ. Så då jag fick äta ”vanlig mat” undvek jag allt sockerfritt så långt det gick. Men nu då jag försöker få bukt på mina blodsockervärden, så är orden ”diabetesvänligt! mer än välkommet i mitt kök igen :) Det är ju värt ett försök varjefall, eller hur :) Hursomhelst rekommenderar jag dessa hälsoplättar! Jag åt dem med katarellfyllning, mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s