Om att misslyckas

on

Detta inlägg kommer tyvärr att handla om samma tråkiga sak som senaste inlägget. Så om du inte orkar läsa mitt gnäll så kan du blunda och vänta på ett mera glatt inlägg :)

Jag har jobbat hårt med min diabetes på senaste tiden. Det vet ni som läser min blogg aktivt eller som umgås med mej. Det är sjukt massor tid och hjärnkapacitet jag lägger ner på sjukdomen. Det går på riktigt nu inte en minut av min vakna tid som jag inte tänker på blodsocker, kolhydrater eller insulindoser. Det är i mina tankar jämt. Vilket är ganska tungt emellanåt. Mina fingrar är sönderslagna, eftersom jag mäter blodsocker så ofta. Det förra hålet hinner inte växa fast innan jag slår följande hål i samma finger. Hemma väger jag min mat eller mäter den i decilitermått, för att beräkna kolhydraterna så rätt som möjligt. Alla dagar slår jag upp nånting i mina kolhydratslistor, eftersom det är möjligt att komma ihåg hur mycket kolhydrater det finns i ALLT.

Och sen då man får resultatet för det hårda jobbet, och man kan inse att man misslyckat, så känns det ganska surt. Mitt hba1c hade stigit sedan mars från 7,3 till 8,4! Helt massor för mycket. Gissade på förhand att det skulle ha stigit, men hade önskat att det ändå skulle ha hållits under 8,0, eftersom mitt mål med insulinpumpen var att ha ett hba1c under 8,0.

Så nu krävs det av mej att arbeta lite hårdare än tidigare. Att vara mera noggrann, mäta blodsocker lite oftare, räkna kolhydraterna bättre, uppskatta insulindoserna noggrannare. Så det krävs nu mera tid och hjärnkapacitet, jag måste vara mera noggrann, så är det bara. Men hur? Det har jag ännu inte listat ut. Vet inte hur jag kan göra mera än vad jag gör nu.

Det ändda jag kan komma på att jag ändrat på de senaste två månaderna är att jag inte längre är lika mycket hemma som tidigare. Hela vintern och våren satt jag hemma. Nu har jag gått tillbaka till att göra saker på kvällarna, flänga och fara, och jag vet att det höjer mitt blodsocker. Men jag kan väl inte behöva leva inanför mina egna fyra väggar heller för att ha en bra blodsockerbalans. Eller?

Nå ja, slutgnällt för denna gång. Känns bara jäkligt surt just nu. Solen skiner där ute. Sommaren på kommande eller? Jag börjar ju faktiskt semester efter denna arbetsvecka, så man kan ju hoppas varjefall :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s